Autorius apie receptą:
Pagaliau prisiruošiau išsivirt obuolienės ir tai dar tik pirmas "reisas", nes dar virsiu. Pernai obuolienė susivalgė labai greit (tiesą sakant, nedaug aš jos ir buvau
Pagaliau prisiruošiau išsivirt obuolienės ir tai dar tik pirmas "reisas", nes dar virsiu. Pernai obuolienė susivalgė labai greit (tiesą sakant, nedaug aš jos ir buvau išsivirusi), tai šiemet jos ruošiu daug, kad visiems užtektų. O kaip patogu ir gera turėti jau paruoštos obuolienės, džiovintų obuoliukų ar kt. gėrybių ir jais vaišinti savo artimuosius, draugus, o svarbiausia - anūkėlius. O kaip skanu obuolienė ir baltas sūris, o su blyneliais - išvis super. Žodžiu, virkite obuolienę, valgykite ją patys ir vaišinkite kitus, vėsiais ir niūriais rudens ir žiemos vakarais.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo
obuolių
(be odelių ir sėklų)
1 vienetas
apelsinų
(arba citrinos)
350 gramų
cukraus
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius supjaustyti, suberti į puodą, tuomet suberti cukrų ir palikti pastovėti apie 1 valandą arba ilgiau ikol susidarys skystis.
2.
Tuomet puodą pastatyti ant viryklės ir virti vis pamaišant apie pusvalandį iki kol obuoliai visiškai suminkštėjo. Po maždaug 15 minučių virimo, perpjauti apelsiną ir išspausti sulčių ant obuolių, tuomet pabaigti virti.
3.
Stiklainius sterilizuoti, supilstyti į juos obuolienę ir užsukti dangteliais.
4.
Atvėsintą obuolienę laikyti rūsyje arba šaldytuve.