"Kuršėnų" vyniotinis

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 296)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 296)
"Kuršėnų" vyniotinis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremui:
180 gramų sviesto (minkštas)
180 gramų varškės
1/3 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo. Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai išmaišykite į tešlą, maišykite, kol ši netaps vientisa. Pilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (popierių prieš pilant ant jo tešlą reikia patept sviestu, tada biskvito nereiks nuo jo gramdyt) paskirstykite ją tolygiai per visą skardos dydį.
2.
Biskvitą kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių . Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt - jis trupės. Iškepusį biskvitą iš karto susukite ir palikite atvėsti.
3.
Ruošiame kremą: iki purumo išplakite sviestą. Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4.
Bisvkitą pamažu išviyniokite, nuiminėkite kepimo popierių ir tepkite kremą. Kremu užteptą kraštą iš karto sukite į vyniotinį.
5.
Susuktą vyniotinį palaikykite šaldytuve 2 - 3 valandas. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Ernesta
2020-08-18 09:34
Kokio dydžio skardos reikėtų tokiam kiekiui biskvito? Standartinė didelė orkaitės skarda? ATSAKYTI
Vida
2020-05-11 11:34
O kokia varske perkat? ATSAKYTI
Beatričė
2020-05-27 14:59
Aš esu dariusi su kremine, man labai patiko, tik prieš tai dar atšaldžiau kremą šaldytuve, kad būtų tvirtesnis. Puikiai pavyksta ir su paprasta varške, kokių 9% ar net su maskarpone, tik tada sviesto reikėtų mažiau dėti... ATSAKYTI
Dina
2020-05-27 18:07
Aš tai darau su paprasta 9 proc. iš kvadratinių pakelių - visada gerai gaunasi :) ATSAKYTI
Kristina
2019-07-20 10:33
Isbandziau ir as, gerai pavyko ATSAKYTI
beata
2019-05-12 00:40
DAbartinis kursenu vyniotinis labai skiriasi nuo senojo...kodel? gal todel , kad pridedama kondensuoto pieno? as anksciau jausdavau varske ir riebuma, dabar salduma ir nebeeeperku. ar jo tikrai reikai, to kondensuoto pieno tenai? ir ar svesta galima keisti i giretine ar grietinele? gautusi rugsciau? ATSAKYTI
Diana
2019-05-12 16:40
Žinokite, jeigu kalbate apie parduotuvinį Kuršėnų vyniotinį ir kad jo skonis skiriasi, tai tikrai ne dėl kondensuoto pieno. Paskaitykite jo sudėti etiketėje, ir pamatysite, kad ten daug visokių kitų "gėrybių" pridėta. Aš kai darau naminį Kuršėnų vyniotinį (biskvitą darau pagal šį receptą, o kremui dedu 300g varškės, 200g sviesto ir 0.5 indelio kondensuoto pieno), tai gaunasi toks kaip senoviškas. ATSAKYTI
Viltė
2016-10-10 18:10
Leo, nežinau kaip daro Karina, bet aš darau taip: prieš traukiant biskvitą iš orkaitės, ant stalo patiesiu švarų daugmaž biskvito dydžio rankšluostį, o ant rankšluoksčio uždedu kepimo popierių (irgi daugmaž biskvito dydžio) ir jį gana gausiai apibarstau cukraus pudra (tam, kad biskvitas nepriliptų prie popieriaus). Ištraukusi biskvitą jį išverčiu ant to popieriaus ir drauge su visu rankšluostuku susuku bei palieku kokioms 10-20 min, jog atvėstų. O tada jau išvynioju (vyniodama pamažu nulupu ir kepimo popierių) ir tepu kremą. ATSAKYTI
Leo.
2016-10-05 13:41
Karina, kaip suki karštą biskvitą, kad rankos nenudegtų? Kiek įsivaiduoju, su piršinėm nelabai prasisuksi šitoj situacijoj. ATSAKYTI
Rita
2015-09-04 20:24
Super lengvas ir super skanus!Nelabai megstu gaminti bet gavosi tobulas!!!aciu jums.tik as laikiau per nakti ir tik kita diena ragavom;) ATSAKYTI
karolina
2015-04-27 23:24
kaip skaniai gavosi :) nereikia net pirkti is kriautuves ATSAKYTI
Ona
2014-03-11 16:48
Issikepiau tikrai labai skanus ;)kepkit tikrai nenusivilsit. ATSAKYTI
Ruta
2011-08-14 12:23
Gavosi puikiai, o skonis...mmm... Suvalgem is karto :) Butinai patariu visiems pasigaminti. ATSAKYTI
daluze
2011-02-19 19:56
Tikrai labai skanus nekarta dariau visiem patariu pasigamint. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital