Kukurūzų traškučiai (nachos) su plėšyta kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kukurūzų traškučiai (nachos) su plėšyta kiauliena
Kukurūzų traškučiai (nachos) su plėšyta kiauliena
Kukurūzų traškučiai (nachos) su plėšyta kiauliena
Kukurūzų traškučiai (nachos) su plėšyta kiauliena
Autorius apie receptą: Kukurūzų traškučiai (nachos) – spalvingas, gardus, skonių pilnas užkandis. Tai puikus pasirinkimas draugų susibūrimui ar kino vakarui namuose. Traškučius galite Kukurūzų traškučiai (nachos) – spalvingas, gardus, skonių pilnas užkandis. Tai puikus pasirinkimas draugų susibūrimui ar kino vakarui namuose. Traškučius galite gardinti įvairiausiais pagardais, vienas jų – plėšyta kiauliena. Tokie nachos bus tikrai sotūs, tad drąsiai galėtų atstoti ir vakarienę. Gamindami pagal šį receptą, kiaulienos pagaminsite daugiau. Likutį pasišildykite ir ragaukite su mėsainiais, dešrainiais, pica, lietiniais blyneliais ar kitais patiekalais. Tam, kad pagamintumėte puikiausią kukurūzų traškučių užkandį, nereikia tikslaus recepto ar produktų kiekių – tai labiau improvizacija, kai maistas gaminamas pagal savo skonį ir jausmą. Plėšytą kiaulieną galite pasigaminti ir iš anksto, tačiau traškučius užkepkite prieš pat patiekiant. Ragaukite iš karto, kol kiauliena dar šilta, o sūris – išsilydęs ir gardžiai tąsus. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
pagal poreikį kukurūzų traškučių (nachos)
pagal poreikį kiaulienos (plėšytos, keptos)
100 gramų čederio sūrio
4 šaukštai barbekiu padažo
50 gramų mocarela sūrio
1 vienetas rausvųjų svogūnų
Kepimui:
1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės (apytikriai)
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų prieskoniai kiaulienai (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį)
Padažui:
125 gramai majonezo
125 gramai grietinės, 30% riebumo
0.5 vieneto citrinų
2 šaukšteliai garstyčių
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
1 vienetas avokadų
1 vienetas žaliųjų citrinų
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagaminkite plėštytą kiaulieną. Kiaulienos sprandinę ištrinkite alyvuogių aliejumi, tuomet – prieskonių mišiniu. Stenkitės, kad visas kiaulienos gabalas prieskoniais būtų pasidengęs kuo tolygiau. Dėkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve marinuotis per naktį.
2.
Grilį įkaitinkite iki 110 ᵒC temperatūros. Paruoškite netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi). Ant deflektoriaus statykite karščiui atsparų kepimo indą (pavyzdžiui, iš folijos), į kurį nuvarvės riebalai.
3.
Griliui įkaitus, ant anglių dėkite porą rūkymo kaladėlių. Ant grotelių dėkite kiaulienos sprandinę. Rūkykite, palaikydami tolygią 110 ᵒC temperatūrą, kol vidinė sprandinės temperatūra pasieks 74 laipsnius. Priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio (ir storumo), gali užtrukti apie 2,5 – 3,5 valandos.
4.
Kiaulienos sprandinę trumpam išimkite iš grilio ir kruopščiai suvyniokite į tris sluoksnius folijos. Nebūtinai, bet galite užpilti stikline obuolių sulčių ar tamsaus alaus (taip, kad neprabėgtų iš sandaraus folijos krepšelio).
5.
Padidinkite grilio temperatūrą iki 125 ᵒC, grąžinkite į foliją įsuktą kiaulienos sprandinę ant grotelių ir kepkite, kol vidinė temperatūra pasieks 97 ᵒC. Tai gali užtrukti dar apie 1-2 valandas, priklausomai nuo sprandinės gabalo dydžio.
6.
Išimkite iš grilio ir leiskite folijoje pastovėti apie pusę valandos. Tuomet išimkite mėsą į indą (skysčio iš folijos neišpilkite!) ir šakutėmis suplėšykite. Supilkite skystį iš folijos ir išmaišykite.
7.
Taip paruoštą plėšytą kiaulieną galite naudoti mėsainiams, dešrainiams, picai, o dalį – gamindami nachos pagal šį receptą.
8.
Apkepkite nachos. Į žemą kepimo skardą paskleiskite kukurūzų traškučius (nachos). Ant viršaus klokite sluoksnį plėšytos kiaulienos, aptepkite barbekiu padažu. Užberkite plonais griežinėliais pjaustytus raudonųjų svogūnų pusžiedžius. Užberkite tarkuoto čederio sūrio ir šiek tiek tarkuotos mocarelos.
9.
Grąžinkite skardelę į grilį arba orkaitę, įkaitintą iki 200 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.
10.
Kol nachos kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai išmaišykite.
11.
Pagardinkite. Ant apkeptų kukurūzų traškučių išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Avokadą sutrinkite su žaliosios citrinos sultimis ir dėkite ant viršaus. Taip pat ant viršaus užpilkite kelis šaukštus paruošto padažo.
12.
Patiekite, papuošę žaliosios citrinos skiltelėmis ir šviežių kalendrų lapeliais. Ragaukite nedelsiant, kol sūris dar šiltas.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital