Kugelis įdomiau - kugelio vyniotinis!

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kugelis kugelio vyniotinis
Kugelis kugelio vyniotinis
Kugelis kugelio vyniotinis
Kugelis kugelio vyniotinis
Kugelis kugelio vyniotinis
Kugelis kugelio vyniotinis
Autorius apie receptą: Labai mėgstu gaminti įvairius vyniotinius. Kepdama kugelį su įdaru, sugalvojau ir jį suvynioti. Gavosi paprastai nepaprasta. Ir tradiciška, ir netikėta, bet jaukiau. Labai mėgstu gaminti įvairius vyniotinius. Kepdama kugelį su įdaru, sugalvojau ir jį suvynioti. Gavosi paprastai nepaprasta. Ir tradiciška, ir netikėta, bet jaukiau. Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo bulvių
500 gramų vištienos blauzdelių mėsa
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
100 gramų sūdytų lašinių
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
1.5 šaukštelio druskos
2 žiupsneliai baziliko
2 žiupsneliai džiovintas mairūnas
1 saujelė žalumynų (salierai, petražolės, krapai)
pagal poreikį juodųjų pipirų
pagal poreikį lauro lapų
Padažui:
100 gramų grietinėlės
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną susmulkinti. Įberti kelis žiupsnius druskos, taipogi pipirų, lapelių, bazilikų, mairūno ir palikti pastovėti.
2.
Lašinukus smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje, vis vartant. Kai jie jau kiek pageltonuoja, sudėti vieną smulkintą svogūną ir dar kiek pakepinti. Išimti iš keptuvės spirgučius su svogūnais, nusunkti taukus.
3.
Ant mažo kiekio taukų, uždaroje keptuvėje, ant lėtos ugnies patroškinti vištieną, kol ji jau bus beveik minkšta. Į troškinimo pabaigą, galima įdėti smulkintų žalumynų.
4.
Vištieną sumaišyti su spirgučiais -įdaras paruoštas. Į šį įdarą būtų galima dėti ir daugiau daržovių, bet aš nenorėjau nutolti nuo tradiciškos lietuviškos virtuvės.
5.
Bulvės nuskusti ir sutarkuoti su 1 svogūnu. Lengvai nusunkti.
6.
Grietinę sumaišyti su kiaušiniais, maždaug šaukšteliu (nubrauktu) druskos, dėti po žiupsnį mairūnų ir bazilikų, taipogi žalumynų smulkintų, išmaišyti. Pilti į bulvių masę ir gerai išmaišyti.
7.
Imti didelę orkaitės skardą, ją iškloti kepimo popieriumi. Ant jo iškloti įdarą. Ant įdaro supilti bulvių masę.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
9.
Kol kepa, ruošiam padažą: grietinėlėje ištirpinti sviestą, įberti smulkintų žalumynų, truputį druskos ir maišant pavirti apie 1 min.
10.
Kai kugelis iškepa, norint suvynioti iš jo vyniotinį, sudėtingiausias darbelis jį gražiai ir saugiai išversti ant stalo. Sugalvojau taip (ir labai pasiteisino): susirasti nemažą rankšluostį, ar audinio gabalą, pasiimti kepimo popieriaus gabalą. Kepimo popierių uždėti ant kepinio. Ant kepimo popieriaus uždėti audeklą. Tolimiausią audeklo galą prispausti su skarda. Priešingą galą tvirti laikyti kartu su kepimo forma ir atsargiai, bet greitai versti ant stalo. Nulupti popierių (ant kurio kepė) nuo kepinio. Tuomet suvynioti, apačioje esančio popieriau pagalba. Geriau gaminį palaikyti keliolika minučių, kad susistovėtų - tikrai neatšals.
11.
Pjaustyti ir patiekti su padažu. Skanaus!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital