Kūčiukai su pienu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kūčiukai su pienu
Autorius apie receptą: Šie kūčiukai buvo tokie kaip reikia - traškūs, ne per saldūs, su daug aguonų, man - tobuli. Taigi dalinuosi receptu. Šie kūčiukai buvo tokie kaip reikia - traškūs, ne per saldūs, su daug aguonų, man - tobuli. Taigi dalinuosi receptu. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų miltų
1 stiklinė pieno (šilto, tinka augalinis)
0.5 stiklinės aguonų
1/4 stiklinės vandens
4 šaukštai aliejaus
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi, maišydami supilkite šiltą (bet ne karšrą) pieną ir stiklinę miltų. Palikite šiltoje vietoje pakilti apie valandą.
2.
Į oakilusią tešlą sudėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, elastinga, gali būti kiek lipni. Jei atrodo kietoka, įpilkite dar pieno, o jei per lipni - įberkite dar miltų,
3.
Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite, palikite šiltoje vietoje pakilti valandai arba kol tešla padvigubės.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
5.
Imkite po gabalėlį tešlos ir kočiokite į plonas "virvutes", supjaustykite gabaliukas ir dėkite ant kepimo skardos.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 min. arba kol kūčiukai taps tamsiai auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje.
7.
Atvėsusius kūčiukus laikykite sandariame inde.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital