Kūčiukai (prėskučiai)

AUTORIUS:
LAIMUTĖ
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Kūčiukai (prėskučiai)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kg miltų (Extra)
0,5 stiklinės cukraus
1 šaukštas aguonų
0,7 l pieno
0,3 l vandens
mielių labai nedaug (10-20 g)
Santa Maria druskos pagal skonį
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus supilti (persijoti) į didelį dubenį.Įberti žiupsnį druskos, supilti aguonas.
Pašildome pieną (truputį), supilame į jį šiltą vandenį, ištirpiname cukrų, sutrupiname mieles.
Viską gerai išmaišome. Įpilame aliejų. Visą pagamintą skystį iš palengvo pilame į miltus, maišome.
Po to minkome, kol tešla nelimpa prie rankų. Tešla gaunasi tokia tampri. Dedu į dubenį ir iš viršaus apdengiu maistine plėvele (kad neapdžiūtų ).Imu iš krašto (atsipjaunu peiliu) juostomis.Volioju volelius ir pjaustau nedideliais gabalėliais, vis pabarstau miltais. Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių, pabarstau
miltais. Kūčiukus beriu bet kaip (paliekant nedidelius tarpelius, nes jie pakyla). Šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepu, kol gražiai apgelsta. Visą laiką stebiu, retkarčiais pamaišau. Iškepa puikiai.Kantrybės..Skanaus!
AUTORIUS: LAIMUTĖ
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital