Autorius apie receptą:
Repeticija prieš šventes, nes tikrai žinau, kad ilgai kūčiukai neišsilaikys. Greitai mes juos sukrimsime. Ir gamyba man jų tarsi tikra meditacija. Lauki, kol iškils tešla, o kai
Repeticija prieš šventes, nes tikrai žinau, kad ilgai kūčiukai neišsilaikys. Greitai mes juos sukrimsime. Ir gamyba man jų tarsi tikra meditacija. Lauki, kol iškils tešla, o kai pradedi gaminti, nepajauti, kaip laikas ištirpsta. Žinoma čia ir didžiausios mano pagalbininkės sukasi aplink. O kaip be jų? Kokius kūčiukus labiausiai mėgstate jūs? Mano šeimoje vieni labiau nori mažų ir traškių, kitiems skaniau didesni su minkštu vidumi. Tad stengiuosi prikepti visokių, kad kiekvienas rastų tokių, kokius labiausiai mėgsta. Užtruksite tikrai daugiau nei 1 val, bet tas laikas toks smagus. Iškepiau 4 skardas.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų
miltų
200 mililitrų
vandens
50 gramų
cukraus
2 šaukštai
aliejaus
2 šaukštai
aguonų
1 šaukštelis
druskos
6 gramai
sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildome.
2.
Sumaišome birius produktus dideliame dubenyje. Ten supilame vandenį ir gerai išminkome tešlą. Įpilame aliejų ir tešlą perminkome. Apklostome ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 1 ar 2 val.
3.
Iš tešlos formuojame volelius ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Be abejo, kūčiukai kepdami dar pakils.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Kūčiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 – 15 min, vis pavartydami skardoje, kol jie gražiai apskrus.