Kriaušių galetė - skani, aromatinga ir dailiai atrodanti

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kriaušių pyragas galette galetė
Kriaušių pyragas galette galetė
Kriaušių pyragas galette galetė
Kriaušių pyragas galette galetė
Redakcijos nuomonė: Be galo aromatingas, skanus ir lengvai pagaminamas pyragas. Ir kaip jis gražiai atrodo, patiektas ant stalo! Trapi minkštutė sviestinė tešla puikiai dera su cinamoniniu kriaušių Be galo aromatingas, skanus ir lengvai pagaminamas pyragas. Ir kaip jis gražiai atrodo, patiektas ant stalo! Trapi minkštutė sviestinė tešla puikiai dera su cinamoniniu kriaušių įdaru. Labai geras receptas. Beje, kaip ir visiems kriaušių pyragams, taip ir šiam, geriau tinka kietesnės, nepernokusios kriaušės. O jeigu norite dar daugiau aromatų, galite į kriaušių įdarą šalia cinamono papildomai įberti žiupsnelį maltų gvazdikėlių ir muskato. Arba įberti saują truputį paskrudintų migdolų drožlių. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
225 gramai miltų
140 gramų sviesto (šaltas, supjaustytas kubeliais)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
3 vienetai kriaušių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas bulvių krakmolo
0.5 šaukštelio cinamono
Pabarstymui:
1 šaukštas rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: įdėkite į virtuvės kombaino indą miltus, sviestą, cukrų ir druską - malkite, kol tešla taps panaši į duonos trupinius. Įmuškite kiaušinį ir vėl malkite, kol susiformuos dideli duonos trupiniai.
2.
Išimkite iš virtuvės kombaino ir keletą kartų apminkykite tešlą rankomis tam, kad ji taptų vienalytė. Neminkykite tešlos per daug, nes ji taps kieta. Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite 30 min. į šaldytuvą.
3.
Ruošiame įdarą: kriaušes nulupkite, išimkite sėklytes, tada supaustykite išilgai. Dubenyje sumaišykite visus įdaro ingredientus, išskyrus kiaušinį.
4.
Įkaitinkite orkaite iki 180C.
5.
Lengvai pabarstykite miltais silikoninį kepimo kilimėlį arba kepimo popieriaus lapą ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite ploną maždaug 30-35 cm. skersmens apskritimą. Per vidurį, ant tešlos padėkite įdarą. Paskirstykite jį palikdami apie 7 cm. atstumą iki tešlos kraštų. Užlenkite kraštus į vidų ant įdaro.
6.
Patepkite tešlą suplaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi. Perkelkite pyragą į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę.
7.
Kepkite 40 min. arba kol pyragas taps tamsiai auksinės spalvos.
8.
Išimkite iš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Pateikite šiltą su plakta grietinėlė. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Viktorija
2020-09-09 17:54
Net nebežinau kelintą kartą kepam, rekomenduoju pabandyti ATSAKYTI
Viktorija
2020-08-24 17:23
Net nesitikėjau, kad bus taip skanu! Super, kartosim ATSAKYTI
Irmantas
2019-09-19 08:18
Tikrai labai gardus saldumynas. Verta nepatingėti! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital