Kriaušių pyragas

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 152)
Kriaušių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
80 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas vandens
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
500 mililitrų vandens
150 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kardamono
Įdarui:
5 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio, prinokusių)
200 gramų sezamo sėklų
130 gramų grietinės (riebios)
2 vienetai kiaušinių
40 gramų cukraus
1 šaukštelis aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą sumaišiau su miltais, įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų, druską ir įpyliau šaukštą vandens. Užminkyta tešla turi būti nelipni ir elastinga. Paruoštą tešlą suvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldymo kamerą pusvalandžiui.
2.
Kol tešla šalo, išsiviriau sirupą: į verdantį vandenį subėriau cukrų su prieskoniais. Maišydama pakaitinau, kol cukrus ištirpo. Kriaušes nulupau ir sudėjau į sirupą. Jei kriaušės žalios, virti reikės 30 min., jei naudosite konservuotas, tuomet sirupe pavirkite 15 min., kad prisigertų prieskonių aromato. Išvirtas kriaušes išėmiau.
3.
Likusį sirupą kaitinau ant nedidelės ugnies tol, kol išgaravo vanduo ir liko tąsi masė.
4.
4 kriaušes perpjoviau pusiau. Išėmiau sėklas. Likusią kriaušę palikau neperpjautą.
5.
Atšaldytą tešlą iškočiojau. Tešla išklojau apvalią kepimo skardą, palikdama apie 1 centimetrą kraštams. Tešlą subadžiau šakute. Ant tešlos išdėliojau perpjautas kriaušes. Į vidurį įdėjau neperpjautą kriaušę.
6.
Įdarui sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakiau iki vientisos masės. Mase apipyliau aplink išdėliotas kriaušes.
7.
Kepiau 25 minutes 210 laipsnių orkaitėje. Pravėsusį pyragą apipyliau išvirtu sirupu. Skanaus!
AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2020-10-27 22:28
Pyragas gavosi skanus, gal truputi persaldus tas sirupas kur ant pyrago pilasi, ir to sirupo gavosi per daug, reikėtu ten vandens ir cukraus kiekį pamažinti, na bandysim dar ir antrą kartą pagaminti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital