Kriaušinis – karamelinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kriaušinis – karamelinis tortas
Kriaušinis – karamelinis tortas
Kriaušinis – karamelinis tortas
Autorius apie receptą: Atvelykis dar kitaip vadinamas Mažosiomis arba Vaikų Velykėlėmis. Tad šiandien tortas toks vėl vaikiškas ir su Velykų zuikučiu, kurį nulipdžiau pati. Mokiausi, lipdžiau, Atvelykis dar kitaip vadinamas Mažosiomis arba Vaikų Velykėlėmis. Tad šiandien tortas toks vėl vaikiškas ir su Velykų zuikučiu, kurį nulipdžiau pati. Mokiausi, lipdžiau, žaidžiau ir visai džiaugiuosi savo pavykusiu rezultatu. Tiesa šio torto receptu su manimi pasidalino Indrė, kuri moka kepti pačius gražiausius ir skaniausius tortus visiems, kurie to nori. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
230 gramų cukraus
65 gramai aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
1 skardinė konservuotos kriaušės (apytikriai 460 g)
160 gramų tyrės (kriaušių, naudojau, vaikišką)
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų šokolado lašelių (galima naudoti ir smulkintą šokoladą)
Sulaistymui:
pagal poreikį sirupo (nuo konservuotų kriaušių)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Išmaišome. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome tešlą. Pilame į 24 cm skersmens kepimo formą.
2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė. Ištrauktas iš biskvito vidurio pagaliukas turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min ir vėl tikrinti. Atvėsiname. Biskvitą perpjauname į 3 dalis.
3.
Kremui nuo konservuotų kriaušių į puodelį nupilame skystį (jo reikės sulaistymui). Kriaušes supjaustome nedideliais gabalėliais.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
5.
Sulaistymui skystį nuo konservuotų kriaušių maišome su cukrumi ir citrinos sultimis. Galima šiek tiek įpilti vandens, turėtų išeiti skanus saldžiarūgštis sirupas.
6.
Karameliniam kremui kambario temperatūros sviestą išsukame su karamelizuotu kondensuotu pienu, kol taps vientisos konsistencijos mase. Įmaišome šokolado gabalėlius.
7.
Biskvitą dedame į kepimo formą arba torto dekoravimo žiedą. Sulaistome sirupu. Patepame kriaušių tyrele. Dedame ant viršaus kriaušių gabalėlius. Klojame pusę kiekio plaktos grietinėlės. Dedame antrąjį biskvitą. Sulaistome sirupu. Tepame karameliniu kremu. Dedame trečiąjį biskvitą. Sulaistome sirupu. Patepame kriaušių tyrele. Dedame ant viršaus kriaušių gabalėlius. Klojame likusį kiekį plaktos grietinėlės. Dedame tortą į šaldytuvą pailsėti per naktį.
8.
Puošiame pagal fantaziją ar norus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital