Krevetės su pomidorų pagardais

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Krevetės su pomidorų pagardais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1,2 kg pomidorų
Druska
1 česnako skiltelė
1 raudonasis svogūnas
20 g imbierų
1 citrinžolės stiebas
4 žaliųjų citrinų lapeliai arba 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1/4 aitriosios paprikos
1 šaukštas cukraus
didžiųjų krevečių (be galvų)
Pipirai
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
petražolių, bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (kubeliais arba juostelėmis). Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti. Imbierus nuskusti, labai smulkiai supjaustyti. Citrinžolę perpjauti pusiau išilgai, kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, kaip ir žaliųjų citrinų lapelius. Alyvuogių aliejų įkaitinti keptuvėje, pakepinti svogūną, kol taps skaidrus. Suberti česnaką, imbierus. Jei norima - susmulkintą aitriąją papriką. Dar šiek tiek pakepinti. Sudėkite pomidorus, citrinžolę ir citrinos lapelius arba žievelę, pakaitinti penkias minutes. Pagadinkite druska, žiupsneliu cukraus. Nuimtą nuo viryklės padažą pusę valandos palikite pastovėti. Tada išgriebkite citrinžolę ir citrinų lapelius. Krevetes išlukštenkite iki uodegos, įpjauti apatinę krevečių dalį ir išimti juodos spalvos turinį. Krevetes pabarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepinti jas iš abiejų pusių po dvi minutes. Sudėkite padažą į dubenėlius (sultis atskirai), o aplinkui krevetes. Puošti petražolių arba bazilikų lapeliais. Skaniausios - ką tik iškeptos krevetės, tačiau galima jas paruošti svečiams dar neatėjus ir patiekti kambario temperatūros.

AUTORIUS: Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital