Keptos krevetės su česnakiniu medaus padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Keptos krevetės su česnakiniu medaus padažu
Keptos krevetės su česnakiniu medaus padažu
Keptos krevetės su česnakiniu medaus padažu
Autorius apie receptą: Vakarienė per 20 minučių! Nenustebkite, kad krevetes kepinau keptuvėje taip trumpai. Ilgiau tikrai nereikia, nes krevetės perkeps ir nebus sultingos. Jeigu nemėgstate tirštų Vakarienė per 20 minučių! Nenustebkite, kad krevetes kepinau keptuvėje taip trumpai. Ilgiau tikrai nereikia, nes krevetės perkeps ir nebus sultingos. Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Aš labai mėgstu tuos lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojau kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų krevečių (šviežių ar šaldytų, be uodegėlių, )
1/3 stiklinės medaus
1/4 stiklinės sojos padažo
3 šaukštai vandens (šalto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako (didelių)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio malto imbiero (arba 1 šaukštelio šviežio, tarkuoto)
Patiekiant:
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį svogūnų laiškų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
2.
Viename indelyje sumaišome medų, sojos padažą, česnaką ir imbiero miltelius (ar šviežią imbierą). Pusę šio mišinio užpilame ant krevečių, išmaišome ir padedame krevetes marinuotis į šaldytuvą 15-20 minučių.
3.
Kitame indelyje sumaišome vandenį su krakmolu.
4.
Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies.
5.
Krevetes supilame į sietelį (marinatą nupiltą nuo krevečių sumaišome su vandeniu ir krakmolu) ir sudedame į keptuvę. Kepiname 1 minutę, po to apverčiame, supilame atidėtą marinatą ir kepiname dar 1 minutę. Tada krevetes išimame ir sudedame į lėkštę (padažą paliekame keptuvėje).
6.
Sumažiname ugnį iki silpnos, į tą pačią keptuvę supilame marinatą sumaišytą su vandeniu ir krakmolu, ir dar pakaitiname pora minučių, nuolat maišant, kol padažas sutirštėja. Jei norite, galite įpilti daugiau vandens. Tada keptuvę nukeliame nuo ugnies, krevetes sudedame atgal į padažą (jei reikia, pagardiname druska), išmaišome ir patiekiame su ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, apibarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanumėlis!
Patarimai:
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital