Krevetės su grietinėlės, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Krevetės su grietinėlės, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų padažu
Autorius apie receptą: Krevetės grietinėlės padaže visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės patiekalu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti “ne“ Krevetės grietinėlės padaže visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės patiekalu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti “ne“ lėkštei garuojančių makaronų su dailiomis, rausvomis krevetėmis ir kvapniu česnakiniu padažu. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 lapų grietinėlės, liesos
350 gramų krevečių be kevalo (vidutinio dydžio šaldytų, virtų)
200 gramų saulėje džiovintų pomidorų
4 saujos špinatų (nuplautų ir nusausintų, didelių saujų)
100 mililitrų balto vyno
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 sauja parmezano sūrio (ar kitokio kietojo sūrio, smulkiai tarkuoto)
6 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1/3 šaukštelio džiovinto raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek petražolių (nebūtina)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krevetes atitirpdome, nupilame susidariusį skystį.
2.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
3.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
4.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
5.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname pora minučių.
6.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišome ir kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame parmezaną ir išmaišome.
7.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir jei reikia druska.
8.
Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Patarimai:
Krevetes galite naudoti tiek su uodegėlėmis, tiek be jų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital