Krepšelis su morengo kepure

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Krepšelis su morengo kepure
Krepšelis su morengo kepure
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
100 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
0.5 kilogramo braškių (nuplautų)
2 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Pabarstymui:
1 šaukštelis cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius gerai nuplaukite. Atskirkite baltymus nuo trynių.
2.
Krepšelio tešlai į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite ir įklokite į maždaug 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą. Ant dugno tešlą subadykite šakute, kad neiškiltų “pagalvių”.
3.
Kepkite 180 °C orkaitėje 15-20 min. arba kol ims rusvėti.
4.
Sudėkite uogas į krepšelį. Baltymus su cukrumi ir citrinų sultimis išplakite iki standžių putų, sudėkite ant uogų. Pašaukite krepšelį į 140 °C orkaitę 15 min. arba kol baltymai ims truputį rusvėti. Kepinį apiberkite milteliniu cukrumi.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital