Krepšeliai su plakta grietinėle ir migdolais

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Krepšeliai su plakta grietinėle ir migdolais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Krepšeliams reikės:
160 g sviesto
4 - 5 šaukštai cukraus
1 kiaušinio
1,5 - 2 puodeliai miltų
3 - 4 šaukšteliai ledinio vandens
specialių formelių keksiukams, krepšeliams kepti
Kremui reikės:
450 g plakamos grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
2 pakučiai grietinėlės standiklio
lašas migdolų esensijos
Papildomai reikės kelių šaukštelių rūgštesnės uogienės (šįkart naudojau bruknių), kelių šaldytų spanguolių ir iki trupinių sumaltos saujos kepintų migdolų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Eiga: Sviestą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome iki vienalytės masės. Beriame du trečdalius miltų ir vėl gerai viską išmaišome. Supilame vandenį, išmaišome, beriame likusius miltus. Tešla turi pasidaryti pakankamai kieta, panaši į sausainių, kuriuos reikia formelėmis išspausti. Dedame tešlą į šaldytuvą valandai. Po to išimame, padaliname į dvylika vienodų gabaliukų ir kiekvieną gabaliuką dedame į sviestu pateptą formelę, tolygiai per ją paskirstydamos. Pašauname į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame, kol pagels, o kraščiukai pasidarys rusvi (apie 15-20 min.). PASTABA: dešimčiai min. praėjus nuo pašovimo orkaitėn, aplankykite krepšelius - gali būt pradėję pūstis, tai tokiu atveju reiktų paėmus šaukštą psapaudinėti per vidurį, kad duobutė vėl atsirastų. Pasiruošiame kremą: Grietinėlę supilame į dubenį, kuriame plaksime. Įlašiname lašą migdolų esensijos, įberiame cukraus pudros, suberiame standiklį ir plakame iki standžios masės. Migdolus pakepiname orkaitėje ir sutriname iki trupinių blenderiu arba permalame kelis kartus per mėsmalę. Iškepusius krepšelius išimame iš formelių ir paliekam atvėsti. Ant atvėsiusių krepšelių dedame po pusę šaukštelio uogienės, ant jos - plaktos grietinėlės, ant grietinėlės - po porą šaldytų spanguolių ir apibarstom migdolų trupiniais. Šiuos pyragaičius per šventes kažkada kepdavo mano mama ir jie man be galo primena vaikystės šventes :) Skanaus!
AUTORIUS: Karina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital