Kremiškas sūrio tortas su bananais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sūrio tortas pyrgas su bananais
Sūrio tortas pyrgas su bananais
Sūrio tortas pyrgas su bananais
Autorius apie receptą: Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei mėgstate bananus ir sūrio tortus, Jums tikrai patiks! O jei norite, kad jis būtų liesesnis ir lengvesnis, pusę maskarponės pakeiskite rikotos sūriu arba kremine varške. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Pagrindui:
250 gramų sausainių (pvz., Selga)
180 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų lazdyno riešutų (kapotų)
Įdarui:
2 vienetai bananų (didelių)
700 gramų maskarponės sūrio
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (didelių ar 4 mažų)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
3 riekės citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Paruoškite pagrindą. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinių. Sumaišykite su kapotais lazdynų riešutais ir tirpintu sviestu, kol neliks sausų produktų ir gausite lipnius trupinius.
3.
Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
4.
Kol pagrindas kepa, paruoškite bananinį įdarą. Į dubenį sudėkite bananus, supilkite citrinų sultis ir suberkite rudąjį cukrų. Maisto smulkintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.
5.
Kitame inde elektriniu plaktuvu išplakite maskarponės sūrį, cukrų ir kukurūzų krakmolą iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami masę. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite trintų bananų masę ir dar kartą gerai išmaišykite.
6.
Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant iškepusio sausainių pagrindo.
7.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120°C ir kepkite dar 90 minučių, kol sūrio tortas, pajudinus kepimo indą, kraštuose bus tvirtas, o centre dar šiek tiek judės.
8.
Išjunkite orkaitę, praverkite jos dureles ir tortą palikite joje, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas, o geriausiai – per naktį.
9.
Atšalusį ir sutvirtėjusį tortą išimkite iš kepimo formos.
10.
Paruoškite grietinėlę papuošimui. Į dubenį riebią grietinėlę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purių putų. Toliau plakdami, po truputį suberkite cukrų. Išplakite iki standžių putų.
11.
Papuoškite tortą. Kremą, skirtą papuošimui, sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto paviršiaus išspauskite kremo kauburėlius. Citriną supjaustykite gabalėliais ir įspauskite juos į kremo kauburėlius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ernesta
2020-05-13 19:53
Kepti dar 90 minučių? Pusantros valandos? Tikrai teisingai? Žadu kepti, bet kažkaip suabejojau dėl laiko... ATSAKYTI
Diana
2020-05-14 09:11
Jis kepa labai mažoje temperatūroje tas 90 minučių, tad tikrai viskas gerai :) ATSAKYTI
Inga
2020-05-13 16:21
Ka galima deti vietoj kukurūzu krakmolo? O kartais ne kiausinius reikia paskutinius atsargiai imaisyti i idaro tesla? ATSAKYTI
Agnė
2020-05-13 17:01
Vietoje kukurūzų krakmolo galima naudoti bulvių krakmolą, o eiliškumas toks, koks surašytas:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital