Kremiškas moliūgų daugiaryžis (risotto)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų daugiaryžis risotto
Moliūgų daugiaryžis risotto
Moliūgų daugiaryžis risotto
Autorius apie receptą: Šis risotto nuo moliūgo lengvai salstelėjęs, bet derinyje su stipraus skonio sūriu įgauna dievišką skonį. Recepte buvo siūloma jį patiekti su kedrinėmis pinijomis, bet aš Šis risotto nuo moliūgo lengvai salstelėjęs, bet derinyje su stipraus skonio sūriu įgauna dievišką skonį. Recepte buvo siūloma jį patiekti su kedrinėmis pinijomis, bet aš po ranka turėjau tik moliūgų sėklų, tad panaudojau jas. Kokias sėklas beturėtumėte, jas verta panaudoti, nes traškios sėklos suteikia įdomios tekstūros šiam kreminiam daugiaryžiui. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras daržovių sultinio
700 gramų moliūgų (gryno svorio)
400 gramų apvaliųjų ryžių
300 mililitrų balto vyno
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 saujelė moliūgų sėklų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis sviesto
šiek tiek kietojo sūrio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek čiobrelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Supjaustykite moliūgą nedideliais kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Grūstuve sugrūskite česnakus, alyvuogių aliejaus šlakelį su žiupsneliu druskos ir pipirais. Mišinį sumaišykite su moliūgų kubeliais ir kepkite orkaitėje 40-50 minučių. Iškepusius moliūgus atvėsinkite ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki tyrės.
2.
Plačiame puode įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kai jis įkais, suberkite susmulkintą svogūną. Kai jis tampa beveik peršviečiamas, suberkite ryžius ir maišydami kepinkite apie 1 min., kol jie pasidengs aliejumi. Supilkite vyną ir kaitindami maišykite, kol vyno beveik neliks.
3.
Įpilkite porą samčių karšto sultinio ir maišykite, kol susigers. Kartokite šį procesą tol, kol ryžiai išvirs (apie 20 min.). Jei pritrūksite sultinio, įpilkite karšto vandens. Sudėkite moliūgų tyrę, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, nuimkite nuo ugnies, užtarkuokite kieto sūrio, uždenkite ir palikite porą minučių.
4.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite moliūgų sėklas. Užbarstykite šiek tiek džiovinto čiobrelio, druskos. Kai sėklos pašils, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
5.
Prieš patiekiant, ant daugiaryžio dar užtarkuokite kietojo sūrio ir užbarstykite moliūgų sėklų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Virga
2018-08-29 19:29
Išbandžiau, tikrai skanu! Išeina 4 labai sočios porcijos. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital