Kremiškas citrininis pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Citrininis pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas labai citrininis, bet nerūgštus (kondensuotas pienas 'numuša' citrinų rūgštumą) ir ne per saldus, pats tas. Be galo purus ir skanus! Pyragas labai citrininis, bet nerūgštus (kondensuotas pienas 'numuša' citrinų rūgštumą) ir ne per saldus, pats tas. Be galo purus ir skanus! Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
180 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų sviesto
55 gramai cukraus
2 šaukšteliai vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai kiaušinių trynių
90 mililitrų citrinų sulčių
1 vienetas citrinų (nutarkuotos geltonos žievelės dalies)
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti persijotus miltus ir druską, sumesti kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais ištrinti, kad gautųsi biri masė. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Pilti į miltų /sviesto masę ir užminkyti tešlą, jei reikia įpilti pora a.š. šalto vandens. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą ~30 min.
2.
Išėmus iš šaldytuvo aš su panašiom tešlom visad darau taip (jau buvau kartą aprašiusi, bet pasikartosiu):
3.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
4.
Sutarkuoju per burokinę tarką, ir tuos trupinius paskirstau tolygiai formoje, kurioje noriu kepti (šį syk kepiau 21 cm skersmens torto formoje su nuimamais kraštais), taip pirštais spausdama suformuoju pagrindą, jo apačią ir šonus. Darau taip todėl, kad geriausiai gaunasi paskirstyti tešlą, gaunasi vienodas storis, nes pirštais jaučiu jį, sunaudoju visą tešlą kiek yra ir gaunasi gražūs kraštų nelygumai.
5.
O šiaip visur rekomenduojama tarp dviejų maistinių plėvelių iškočioti iš tešlos reikiamo dydžio lakštą ir nuėmus plėveles perkelti jį į formą, nereikalingus lakšto kraštus nupjauti.
6.
Vidų iškloti kepimo popieriumi ir suberti žalius makaronus ar pvz. aš subėriau džiovintus žirnius, kad kepant, kolkas be įdaro, tešlos pagrindas neišsipūstų. Šauti į orkaitę ir kepti 10 min., tada išimti kepimo popierių su žirniais ar dar kuo ir kepti dar 10 min.
7.
Per tą laiką kol kepa neskubant pasigaminti citrininį įdarą. Į dubenį sudėti visus kiaušinių trynius ir paplakti, tada dalimis vis išplakant supilti kondensuotą pieną ir galiausiai supilti citrinos sultis. Gerai išmaišyti.
8.
Visą įdarą supilti ant tešlos pagrindo ir vėl šauti į orkaitę, kepti ~15-20 min., kol tešlos kraštai gražiai paruduos. (Beje, man labai patiko tešlos pagrindas, gaunasi toks neperkietas ir nepertrapus).
9.
Pyragą atvėsinti. Išplakti grietinėlę su cukraus pudra iki standumo ir užtepti ant pyrago per visą plotą (jei norite pyrago išvaizdesnio, grietinėlę galima užpurkšti konditeriniu maišeliu su norimu antgaliu). Užbarstyti tarkuota citrinos žievele ir padėti bent porai valandų į šaldytuvą.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital