Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su sūriu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu
@Shuuterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti kaip garnyrą. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas žiedinių kopūstų (didesnio)
200 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų (su nedideliu kaupeliu)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinius kopūstus išskirstyti žiedynais. Nuplikyti verdančius vandeniu ir nuvarvinti.
2.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, berti miltus, maišyti, kol miltai šiek tiek pabrinks. Po truputį, dalimis, nuolat maišant, pilti pieną. Pagardinti druska ir pipirais. Kaitinti, nuolat maišant, kol padažas pradės virsnoti ir sutirštės.
3.
Į indą (naudoju maždaug 20*20 cm dydžio keramikinę) sudėti žiedinį kopūstą, užpilti padažu ir išmaišyti.
4.
Sūrį sutarkuoti. Pusę sūrio užberti ant viršaus ir išmaišyti. Likusį sūrį pabarstyti ant viršaus.
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti kelias minutes atvėsti ir sutvirtėti.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Virga
2019-09-10 19:54
Puiki idėja! Labai tinka padažą pagardinti tarkuotu muskatu, o kalafiora ne tik nuplikyti, bet ir apvirti, kitaip kepimo laikas man prailgino iki 40 minučių. ATSAKYTI
Nino
2019-09-09 17:07
Ar galima kepti mikrobangeje? ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:31
Galima bandyti, bet skonis tikrai smarkiai skirstis nuo kepto orkaitėje. Orkaitėje skaniau. ATSAKYTI
audrė
2019-09-06 08:00
Puikus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital