Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su sūriu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu
@Shuuterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti kaip garnyrą. (...daugiau) Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas žiedinių kopūstų (didesnio)
200 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų (su nedideliu kaupeliu)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žiedinius kopūstus išskirstyti žiedynais, sudėti į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirti 3-4 minutes. Tada vandenį nupilti, o žiedinius kopūstus gerai nuvarvinti.
2.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Berti miltus ir maišant pakaitinti 1-2 minutes.
3.
Nuimti prikaistuvį nuo ugnies ir maišant (geriausia šluotele) supilti apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišant supilti likusį pieną. Grąžinti prikaistuvį ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos. Pagardinti druska bei pipirais (dar labai tinka žiupsnelis malto muskato).
4.
Į kepimo indą (naudoju maždaug 20*20 cm dydžio keramikinį) sudėti žiedinį kopūstą, užpilti padažu ir išmaišyti.
5.
Sūrį sutarkuoti. Pusę sūrio užberti ant žiedinių kopūstų viršaus ir išmaišyti. Likusį sūrį pabarstyti ant apkepo viršaus.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
7.
Išimti apkepą iš orkaitės, palikti kelias minutes atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Virga
2019-09-10 19:54
Puiki idėja! Labai tinka padažą pagardinti tarkuotu muskatu ATSAKYTI
Nino
2019-09-09 17:07
Ar galima kepti mikrobangeje? ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:31
Galima bandyti, bet skonis tikrai smarkiai skirstis nuo kepto orkaitėje. Orkaitėje skaniau. ATSAKYTI
audrė
2019-09-06 08:00
Puikus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital