Traškūs naminiai krekeriai su sėklomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Traškūs naminiai krekeriai su sėklomis
Traškūs naminiai krekeriai su sėklomis
Traškūs naminiai krekeriai su sėklomis
Traškūs naminiai krekeriai su sėklomis
Autorius apie receptą: Greitas krekerių receptas, kuris puikiai tinka tiek prie sūrių užkandžių, tiek į iškylų pintinę ar net ir pietų dėžutę. Recepte susijungia purūs kvietiniai miltai ir viso Greitas krekerių receptas, kuris puikiai tinka tiek prie sūrių užkandžių, tiek į iškylų pintinę ar net ir pietų dėžutę. Recepte susijungia purūs kvietiniai miltai ir viso grūdo miltai, kurie kepinį praturtina savo skaidulomis. Puikaus skonio ir traškumo suteikia sėklos – jų čia net trys rūšys! (...daugiau) Aistė, Plantasticblondie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
140 mililitrų vandens (filtruoto)
100 gramų saulėgrąžų
90 gramų Kauno Grūdų visų grūdo dalių kvietinių miltų
90 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
80 gramų moliūgų sėklų
80 mililitrų alyvuogių aliejaus (kokybiško)
55 gramai sezamo sėklų (35 g baltų ir 20 g juodų)
1 vienetas citrinos žievelės
1 vienetas rozmarinų šakelių
1 šaukštelis česnako miltelių
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į virtuvinį kombainą beriame abiejų rūšių miltus. Suberiame visas sėklas, kepimo miltelius ir česnako granules. Pilame vandenį ir aliejų.
2.
Citriną nuplauname ir smulkiai nutarkuojame žievelę. Susmulkiname rozmarino šakelę. Žievelę ir rozmariną beriame į miltų ir sėklų mišinį.
3.
Virtuviniu kombainu maišome tol, kol gausis vientisa tešla. Pabaigiame minkyti rankomis, suformuojame plokščią apskritimą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 20–30 min. į šaldytuvą.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 175 °C temperatūros (vėjelio funkcija viršus-apačia)
5.
Išimame tešlą iš maistinės plėvelės. Dedame tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų ir kočiojame iki 4–5 mm storio. Supjaustome peiliu skersai ir išilgai norimo dydžio gabaliukais, bet neatskiriame.
6.
Dedame ant kepimo skardos ir kepame 25–30 min.
7.
Leidžiame atvėsti prieš valgant.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital