Korėjietiški moliūgai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Korėjietiški moliūgai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Moliūgas yra puiki daržovė ir ne mažiau skanu jį pamarinuoti korėjietišku stiliumi negu kad morkytes. Pabandykite ir įsitikinsite patys! Patys skaniausi pagal šį receptą Moliūgas yra puiki daržovė ir ne mažiau skanu jį pamarinuoti korėjietišku stiliumi negu kad morkytes. Pabandykite ir įsitikinsite patys! Patys skaniausi pagal šį receptą gaunasi sodresnio skonio moliūgai (pvz. muskatiniai ar sviestiniai), bet ir įprastas lietuviškas oranžinis moliūgas taip pagamintas bus tikrai gardus. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų moliūgų (gryno svorio, rinkitės sviestinį arba muskatinį moliūgą)
80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai acto 9% (arba 3 šaukštai obuolių acto)
2 šaukšteliai cukraus (arba medaus)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba kajeno pipirų)
1/3 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą (be sėklų, nuluptą) sutarkuoju šiaudeliais, naudodama virtuvės kombainą. Pjaustant šiaudeliais būna skaniau, moliūgas išlieka traškesnis, bet jeigu tokios galimybės neturite, galima tarkuoti ir "burokine" trintuve.
2.
Mažame dubenėlyje sumaišau druską, cukrų ir prieskonius. Šį mišinį užberiu ant moliūgų, ten pat įspaudžiu česnaką, užpilu actą ir viską labai gerai išmaišau.
3.
Svogūną nulupu ir perpjaunu į keturias dalis. Jas pakepinu įkaitintame aliejuje, kad aliejus įgautų svogūno skonio. Kai svogūnas apkepa, jį iš aliejaus išimu (paprastai panaudoju kitiems patiekalams).
4.
Karštu aliejumi užpilu moliūgus, gerai išmaišau. Kai atvėsta, sudedu į stiklainiuką, gerai spusteldama, kad neliktų oro tarpų. Užsuku ir palieku pastovėti šaldytuve bent per naktį, kad skoniai susijungtų.
5.
Taip pamarinuotus moliūgus šaldytuve drąsiai galima laikyti 4-5 dienas, gal ir ilgiau, bet jie ten neužsibūna :)
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital