Kopūstų sriuba su mėsos kukulaičiais

AUTORIUS:
Tatjana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Kopūstų sriuba su mėsos kukulaičiais
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 litro vandens (arba sultinio)
400 gramų kopūstų (naudojau šviežius, bet tinka ir vėlyvi)
400 gramų kiaulienos faršo
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai aliejaus
1 sauja petražolių
3 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskoniai kiaulienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruošiame mėsą kukulaičiams. Faršą išminkome su kiaušiniu, krakmolu ir prieskoniais.
2.
Pakepiname keptuvėje su aliejumi susmulkintus svogūnus iki gražiai auksinės spalvos.
3.
Bulves supjaustome kubeliais, susmulkiname kopūstą ir morkas.
4.
Užkaičiame puodą su vandeniu (arba sultiniu). Į vandenį įberiame druskos, pipirų, sudedame lauro lapus, supjaustytas bulves, kopūstus ir verdame apie 10 min.
5.
Tuomet sudedame morkas, svogūnus ir suformuotus mėsos kukulaičius ir verdame, kol visos daržovės suminkštės ir išvirs mėsa.
6.
Prieš patiekiant galima pabarstyti žalumynais, pagardinti grietine.
Patarimai:
Aš paprastai šią sriubą verdu su šviežiais kopūstais. Jeigu virsite su vėlyvesnių veislių kopūstais, juos sudėkite į karštą vandenį pačius pirmus ir šiek tiek pavirkite prieš dėdami bulves, nes vėlyvesni kopūstai kietesni už šviežius, tad verda ilgiau.
AUTORIUS: Tatjana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Vita
2021-09-14 18:14
Vietoj krakmolo dziuveselius naudoju.puikiai gaunasi ATSAKYTI
Aiste
2019-09-16 18:10
Kukulaičiai išsileidžia ATSAKYTI
Diana
2019-09-17 14:30
Nuo faršo kokybės gali priklausyti. Būtinai gaminkite kukulius su tokiu faršu, kurio sudėtyje yra tik mėsa ir jokių priedų. Nes į faršą dažnai pridedu visokio brudo, dėl kurio ir išsileidžia (arba krakmolo reikia daugiau dėti, kad tą papildomą skystį sugertų). Aišku, į pirktinę net ir maltą mėsą kartais skysčio privaro, kad svoris didesnis būtų, bet čia jau neapsisaugosi.. ATSAKYTI
Mona
2019-07-15 06:00
Pasakykit, kaip jums bulves nepasileidzia tiek ilgai verdant? ATSAKYTI
Rima
2019-07-15 10:43
Gal per ilgai verdate, jei bulvės pasileidžia? Šios sriubos labai ilgai virti nereikia, daržovės suminktėja gana greitai ir maltos mėsos kukulaičiai išverda taip pat :) ATSAKYTI
Ji
2019-05-26 14:25
Super sriuba, labai skani ATSAKYTI
Laimis
2017-10-28 15:18
Tai kad svogūno nėra sudėtyje. ATSAKYTI
Laura
2017-10-28 16:35
Yra, po kiaušinių eilute :) ATSAKYTI
Jadvyga
2016-05-23 20:50
Labai skani sriuba, aciu uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital