Kopūstų pyragas su obuoliais ir grybais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kopūstų pyragas su obuoliais ir grybais
Kopūstų pyragas su obuoliais ir grybais
Kopūstų pyragas su obuoliais ir grybais
Autorius apie receptą: Sotus pyragas be mėsos - iš lietuvių mėgstamo kopūsto! Pagardintas obuoliais ir grybais. Sotus pyragas be mėsos - iš lietuvių mėgstamo kopūsto! Pagardintas obuoliais ir grybais. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų pieno
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas medaus
1 sauja riešutų
1 šaukštelis džiovinti burokėlių milteliai (nebūtina)
2 gramai malto kardamono
pagal skonį druskos
šiek tiek rozmarino
Įdarui:
300 gramų raudongūžių kopūstų (arba paprastų)
2 vienetai obuolių (rūgštesnių, kietesnių)
1 vienetas kaliaropių (nebūtina)
50 gramų voveraičių (arba kitų grybų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstai susmulkiname ir dedami į greitpuodį. Beriama druskos, dedama rozmarino ir užpilama vandeniu, kad apsemtų. Troškinami greitpuodyje apie 20 minučių (arba troškinami paprastame puode iki suminkštės), nusunkiami ir atvėsinami.
2.
Miltai dubenyje sumaišomi su druska ir maltu kardamonu.
3.
Grietinė dubenyje sumaišoma su medumi.
4.
Atskirai gerai išplakami kiaušinių tryniai su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Šis plakinys įmaišomas į grietinės ir medaus masę. Įdedama burokėlių miltelių (jie suteikia gražią spalvą)Sudedamos smulkintos prieskoninės žolelės, po to įmaišomi miltai ir pienas. Pabaigoje atsargiai įmaišomi standžiai išplakti kiaušinių baltymai.
5.
Atskirai paruošiami ingredientai įdarui: . Obuoliai ir voveraitės susmulkinami gražiais kubeliais. Kaliaropė susmulkinama kubeliais ir pakepinama ant trupučio sviesto, atvėsinama.
6.
Į kepimo formą pilama dalis tešlos. Dedami įdaro ingredientai, ant viršaus - likusi tešla.
7.
Paruoštas pyragas kepamas iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes (kol gražiai paruduos).
8.
Iškeptas pyragas atvėsinamas. Jį tinka patiekti su kaliaropėmis, likusiais troškintais kopūstais, žalumynų aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital