Kopūstų mišrainė žiemai su morkomis, pomidorais ir paprikomis

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Kopūstų mišrainė žiemai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani mišrainė. Ji gaunasi skani tiek iš aknkstyvųjų, tiek iš vėlyvųjų kopūstų. Kopūstai lieka traškūs, skanūs. Labai tinka kaip salotos ar sriuboms. Beje, Labai skani mišrainė. Ji gaunasi skani tiek iš aknkstyvųjų, tiek iš vėlyvųjų kopūstų. Kopūstai lieka traškūs, skanūs. Labai tinka kaip salotos ar sriuboms. Beje, pomidorus galima prieš tai nuplikyti ir nulupti odeles, bet man odelės valgant nemaišo, tai dažniausiai nelupu. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai kopūstų
2 kilogramai pomidorų
2 kilogramai paprikos
1 kilogramas morkų
0.5 kilogramo svogūnų
180 gramų aliejaus
180 gramų cukraus
150 mililitrų acto 9%
50 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis ar stambiai sutarkuojame. Morkas sutarkuojame. Paprikas supjaustome juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, o pomidorus gabalėliais arba skiltelėmis. Viską sumaišome su aliejumi, cukrumi, druska ir actu ir paliekame pastovėti per naktį, kad skoniai susistovėtų ir išsiskirtų sulčių.
2.
Tada daržoves sudedame į švarius stiklainius, pridengiame (bet neužsukame) dangteliais ir dedame kaitinti - sterilizuoti. 0,5 litro talpos stiklainius kaitiname 7 - 10 minučių nuo užvirimo, o 1 litro talpos stiklainius - 12 - 14 minučių. Tada sandariai uždarome dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir leidžiame pamažu atvėsti.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Gintare
2017-09-09 19:39
O kaip kaitinti? Dedat į puodą su vandeniu ar orkaitėje? ATSAKYTI
Lina
2017-09-10 08:07
Aš tai taip darau: į didelio puodo dugną dedu rankšluostį ar kokios medžiagos skiautę keliais sluoksniais, pripilu vandens, sustau siklainius su mišraine (tik žiūrėkit, kad iš puode labai daug vandens nebūtų, nes po to burbuliuos), pridengiu stiklainius dangteliais ir kaitinu tą vandenį. Kaitinti reikia priklausomai nuo stiklainių talpos, jei 0.5 litro, užtenka 10 minučių. Tuomet reikia sandariai užsukti dangtelius. ATSAKYTI
Indre
2017-09-01 20:08
Kiek mazdaug litru gaunasi is tokio kiekio? ATSAKYTI
Rita
2017-09-02 00:29
Zinokit tiksliai nebepasakysiu, bet nemazai gaunasi, apie 10 litru ATSAKYTI
Lina
2016-07-20 18:53
Labai megstu kopustus, viska taip darau kaip parasyta, tik nededu paprikos, nes nemegstu. Gaunasi labai skaniai ATSAKYTI
Reda
2015-07-27 15:24
Skanu, tik as vietoje pomidorų įpilu puse litro megstamo pomidoru padazo ATSAKYTI
Jolanta
2015-07-24 13:24
Dariau ir dar darysiu, labai patiko ATSAKYTI
genovaite
2015-07-24 12:18
Esu dariusi, labai skanu! Ad dar dedu cesnako ir imaisiau pomidoru padazo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital