Konservuota žalia mėsa

AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Konservuota žalia mėsa
Konservuota žalia mėsa
Konservuota žalia mėsa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kg kiaulienos kumpio
200 g druskos
1arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
1 valgomas šaukštas medicininio spirito
1 didelis česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pusriebę, neplautą mėsą supjaustyti taip, kaip šašlykams. Suberti druską ir prieskonius, susmulkintus česnakus. Gerai išmaišyti ir palikti parai vėsiai pastovėti.
Kitą dieną supilti spiritą, išmaišyti. Išdezinfekuoti stiklainius. Nešlapiomis rankomis standžiai sukimšti į juos mėsą. Paviršių galima pabarstyti druska su pipirais ir užsukti dangteliu. Laikyti vėsokai, bet ne šaldytuve. Skonis gaunasi kaip skilandžio! Tinka sriuboms, troškiniams.
AUTORIUS: Regina R.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Virginija
2018-12-27 18:15
Taip darydavo mano švogerio mama laikydavo rūsyje beveik metus labai skanu.virginija ATSAKYTI
Eugenijus
2017-08-23 15:04
Tai ar mėgino kas tą receptą? Kiek laiko laikėsi taip konservuota mėsa?
Jei beliko KAS GYVAS, atsiliepkite, papasakokite :) ATSAKYTI
Vida
2017-08-23 16:57
Šio recepto nebandžiau, bet mano močiutė panašiai darydavo ir kiek menu, bent mėnesį tai išsilaikydavo drąsiai ir skonis labai geras, tokios brandintos mėsos būdavo. Bet jos rūsys vėsus, jeigu rūsys šiltas, geriau nebandyti. Ir spirito būtinai dėkite (arba kito kuo stipresnio alkoholio, tik proporcingai daugiau tada), nes jo reikia, kad nuo bakterijų apsaugotų ATSAKYTI
Valdas
2023-04-06 21:04
Valgiai dar mažas būdamas ir dabar pats pasigaminti ir viskas tvarkoje.Liux receptas!!!!!
ATSAKYTI
Violeta
2015-07-21 10:46
Mano mociute taip pat panasiai gamino. Tik nedejo muskato, o vietoje ju - lauro lapelius ir daugiau druskos. Susmulkinta mesa (panasiai kaip degtuku dezutes gabaliukais) su prieskoniais kemsame is karto (kemsant issiskiria skystis). ESMINIS DALYKAS SUKIMSTI TAIP, KAD NELIKTŲ NE MAZIAUSIO TUSCIO TARPELIO. Rusyje laikydavosi iki kitu skerstuviu (ilgiau neisstovedavo). Nuostabus aromatas ir skonis. ATSAKYTI
Raminta
2010-11-18 11:14
va čia tai labai naudingas receptukas. Ačiū ;) ATSAKYTI
Regina
2010-11-17 13:54
Konjakas tiks. Dar noriu pasakyti, kad mano anyta tai kemša mėsą su kauliukais į trilitrius. Jai išeina jau kitoks skonis, nes nepila jokio alkoholio ir nededa muskato. Aš čia gal per smulkiais gabaliukais supjausčiau - kaip degtukų dėžutė kitą kartą pjaustysiu. ATSAKYTI
sandraa
2010-11-17 13:23
na sis receptukas man bus naudingas labai, o sakykite regina, kuo galima pakeisti medicinini spirita? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital