Kokosų pyragas "Braškė"

AUTORIUS:
Dana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Kokosų pyragas "Braškė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g braškių
100 g kokoso
3 kiaušinių baltymai
20 g margarino VILNIUS kepiniams
500 ml 30% grietinėlės
50 g cukraus
140 g cukraus pudros
60 g kvietinių miltų
15 g želatinos
15 g vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kokosą smulkiai sumalame. Galima naudoti ir kokoso drožles. Baltymus kartu su cukraus pudra gerai išplakame. Pirmiausiai išplakite kiaušinių baltymus ir po to įmaišykite cukraus pudrą. Viską dar kartą labai gerai išplakite iki putų konsistencijos. Į baltymų plakinį įberkite miltų, sumaltą kokosą ir dar kartą gerai išplakite. Plakite su mikseriu, bus paprasčiau ir greičiau. Visą šį plakinį supilkite į plačią, tačiau neaukštą kepimo formą, išteptą margarinu. Kepkite orkaitėje, nustatę labai žemą temperatūrą apie 1 valandą. Pagrindas turi paruduoti, bet jokiu būtų neperkepkite. Kol kepama pyrago pagrindas, pasigaminkite likusius pyrago sluoksnius. Ištirpiname želatiną pusėje puodelio vandens. Pusę želatinos sumaišome su sutrintomis braškėmis ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę prieš naudojant palaikykite šaldytuve bent 20 minučių. Grietinėlę išplakame su keliais šaukštais šalto vandens ir cukrumi. Galiausiai įmaišome ir likusią želatiną. Dar kartą viską gerai išplakame. Aš plakiau su mikseriu. Kai pyrago pagrindas iškeps, leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tuomet viršų ištepkite grietinėlės plakiniu. Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1,5 valandos. Tuomet viršų patepkite braškių plakiniu. Pyragą geriausia laikyti šaldytuve per naktį. Ilgai užtrunka, tačiau skonis vertas pastangų :) Iš pyrago su formele išspaudžiau širdutes ir patiekiau lėkštėje svečiams. Visiems labai patiko :)
AUTORIUS: Dana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Egle
2013-02-25 11:44
visuose receptuose baltymus išplakus reikia atsargiai įmaišyti į tešlą,o čia vis ko dadėjus plakti plakti plakti,manau gausis šlamštas išmetimui. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital