Kokosinis varškės desertas su želė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kokosinis varškės desertas su želė
Autorius apie receptą: Ypatingas desertas visiems smaližiams. Gaivus, nesunkiai paruošiamas ir be galo skanus. Ypatingas desertas visiems smaližiams. Gaivus, nesunkiai paruošiamas ir be galo skanus. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų varškės
200 gramų kokosų kremo (arba kokoso pieno)
3 pakeliai želės (kelių skonių, paruoštos, po 77 g)
120 gramų cukraus
50 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
2 šaukštai aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vakarą prieš ar bent prieš kelias valandas pasiruošiame trijų rūšių žėlę. Ją ištirpiname karštame vandenyje, padedame vėsioje vietoje pravėsti, sustingti arba pravėsus dedame į šaldytuvą. Kad želė būtų tvirtesnė, galima pilti kiek mažiau vandens, nei nurodyta ant pakuotės.
2.
Į dubenį sudedame varškę, kokosų kremą, suberiame cukrų, aguonas ir smulkintuvu susmulkiname iki kreminės konsistencijos.
3.
Želatiną užpilti 50 ml šalto vandens. Želatiną brinkinti apie 10 min, jei ji stambesniais grūdeliais, o jei mažesniais - užteks ir 5 minučių. Išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti, galima su dubenėliu palaikyti karštame vandenyje arba dėti į mikrobangų krosnelę ir pašildyti apie 30 sekundžių, nedidelėje kaitroje. Želatina turi ištirpti, bet neužvirti! Šiek tiek pravėsiname, ji neturi būti karšta, bet ir neturi pradėti stingti.
4.
Į želatiną atsargiai dedame kelis šaukštus varškės masės, gerai išmaišome ir viską perdedame į dubenį su varškės mase. Gerai išmaišome.
5.
Supjaustome žėlę, sudedame į dubenį su varške. Išmaišome.
6.
Varškės masę dedame į norimą formą ir paliekame šaldytuve iki kol sustingsta.
7.
Ragaujame vieną su kava ar arbata arba dedame ant baltos duonos, užteptos sviestu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Eglė
2020-02-28 17:30
Nesustingo, košytė buvo skani, per mažai želatinos! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital