Kokosinis tortas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Bake In Heels,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Kokosinis tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Labai skanus, saikingo saldumo, lengvas tortas. Jį gaminau pagal Ernestos receptą. Labai skanus, saikingo saldumo, lengvas tortas. Jį gaminau pagal Ernestos receptą. Bake In Heels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 mililitrų miltų
65 gramai aliejaus
50 gramų kokoso drožlių
0.5 vieneto citrinos žievelės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų kokoso drožlių
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Glajui:
150 gramų balto šokolado
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Papuošimui:
šiek tiek kokoso drožlių
šiek tiek migdolų drožlių
šiek tiek raffaello saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė pabals ir jos apimtis padidės dvigubai. Plakant supilti aliejų. Atskirai persijoti miltus, kepimo miltelius, druską ir įmaišyti į kiaušinius. Suberti kokoso drožles ir nutarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti.
2.
Tešlą supilti į dvi 21 cm skersmens kepimo formas. Kepti apie 20-25 minutes 180°C įkaitintoje orkaitėje, patikrinti mediniu pagaliuku. Biskvitams iškepus, juos visiškai atvėsinti ant grotelių, o vėliau abu biskvitus perpjauti perpus, jog gautume 4 lakštus.
3.
Glajui šokoladą sulaužyti, sudėti į dubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado. Palaukite keletą minučių, tuomet gerai išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Šokoladiniu glajumi aptepkite kiekvieną biskvitą. Dėkite biskvitus į šaldytuvą.
4.
Kremui maskarponę, kondensuotą pieną, iš citrinos išspaustas sultis, nutarkuotą žievelę, kokoso drožles, vanilę sumaišykite. Grietinėlę išplakite atskirai, o tuomet atsargiai sumaišykite su sūrio mase.
5.
Į torto formą dėkite vieną biskvitą (šokolado glajus viršuje), užtepkite penktadalį kremo. Dėkite antrą biskvitą (šokolado sluoksnis viršuje), aptepkite kremu. Taip susluoksniuokite visą tortą. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6.
Tortą išimkite iš formos. Aptepkite likusiu kremu, šonus apibarstykite migdolų drožlėmis, viršų kokoso drožlėmis. Puoškite Rafaelo saldainiais.
AUTORIUS: Bake In Heels
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Saule
2023-04-19 16:14
I krema zelatinos nereikia? ATSAKYTI
Justina
2023-04-20 15:09
Pagal receptą nereikia. :) ATSAKYTI
Kotryna
2022-02-14 00:10
O reikia dar kažkiek palaikyti šaldytuve? ATSAKYTI
Ieva
2022-02-14 16:10
Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms. ATSAKYTI
Sidona
2020-02-13 17:18
Labai skanus tortas rekomenduoju, gaminu jau 3karta ir tikrai dar gaminsiu. ATSAKYTI
Živilė
2021-05-08 11:39
Aš jį beveik kiekviena proga kepu jau kokius 3 metus, dėl gaivumo įdedu braškių tai niekada neatsibosta ATSAKYTI
Gerda
2017-11-23 20:03
Tai kiek turi buti biskvitu? 2 ar 4? Nes kepami du atskiri o tada ten nera aisku ATSAKYTI
Reda
2017-11-27 15:29
Kepami du biskvitai ir jie abu perpjaunami pusiau, t.y. viso gaunasi 4 sluoksniai :-) Beje, labai skanus šis tortas, jau du kartus kepiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital