Kokosiniai sausainiai su šokolado gabaliukais (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kokosiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Kokosiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Kokosiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Autorius apie receptą: Skonio prasme šie sausainiai-tobuli. Nėra per saldūs,minkšti, tirpsta burnoje. Tai puikus desertas prie puodelio kavos. Tiesa, įdėjus juos kepti vienos formos, ištraukiami - Skonio prasme šie sausainiai-tobuli. Nėra per saldūs,minkšti, tirpsta burnoje. Tai puikus desertas prie puodelio kavos. Tiesa, įdėjus juos kepti vienos formos, ištraukiami - kitokios, bet skonio tas nepagadina! (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
450 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė kokoso drožlių
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
50 gramų šokolado (drožlių ar mažų saldainiukų kepiniams)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.
2.
Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite.
3.
Palikite tešlą 30 min. šaldytuve.
4.
Iš atšalusios tešlos drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus, juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant gana didelius tarpus, kad turėtų kur plėstis, nes kepdami jie suplokštėja ir išsiplečia į šonus. Kamuoliukus švelniai paspauskite, kad būtų truputį plokštesni ir į juos įspauskite šokolado.
Suformavau 20 vnt. sausainių.
5.
Kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Justina
2023-07-13 16:38
Skonis neblogas, bet forma gavosi visiškai kitokia. Kitą kartą daryčiau su mažiau miltų, tešla gavosi sausoka, sunku formuoti kamuoliukus, o kepant nesuplokštėjo. Bet galėjo būti ir mano klaida, 150 g kokosų miltų, 300 g paprastų kvietinių :D ATSAKYTI
Nemira
2020-05-13 10:42
Nelabai pavyko, bent jau ne tokie, kaip nuotraukoje. Gal miltų mažiau dėti. Valgyti galima, bet trupa. ATSAKYTI
Agnė
2020-05-13 11:07
Skirtingi miltai būna, kad šiek tiek skirtingai brinksta. O kepėt kiek nurodyta? Nes jei trupa, gali būti, kad kepė per ilgai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital