Klasikinis medaus tortas

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Klasikinis medaus tortas
Klasikinis medaus tortas
Klasikinis medaus tortas
Klasikinis medaus tortas
Klasikinis medaus tortas
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus ir labai drėgnas. Pavyko geriau, nei tikėjausi! Pasakiškai skanus ir labai drėgnas. Pavyko geriau, nei tikėjausi! Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
170 gramų medaus
115 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 šaukštas vanilės ekstrakto
1 šaukštelis sodos
šiek tiek acto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų grietinės (15 % riebumo)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminimas (20 cm formai):
2.
Į puodą berkite cukrų, dėkite medų ir sviestą. Statykite ant vandens garų vonelės ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pasidarys vientisos konsistencijos masė ir ištirps cukrus. Masę atvėsinkite, bet neatšaldykite, ji turi likti šilta.
3.
Kiaušinius išplakite.
4.
Actu nugesinkite sodą, supilkite į atvėsusią masę, greitai viską išmaišykite. Supilkite plaktus kiaušinius, gerai išmaišykite. Berkite druską ir vanilės ekstraktą, išmaišykite. Berkite pusę miltų, išmaišykite tešlą.
5.
Ant stalo suberkite likusius miltus. Sudėkite ant miltų tešlą ir išminkykite. Tešlą turi būti minkšta, laikyti formą, bet nelipti prie rankų. Tešlą padėkite valandai į šaldytuvą.
6.
Tešlą dalinkite į 8 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla lips prie kočėlo, pabarstykite šiek tiek miltų. Papločio skersmuo turi būti šiek tiek didesnis nei torto forma. Aš naudojau 20 cm skersmens formą. Iškepusius papločius apipjaustysite trupiniams. Papločiai išeis labai ploni.
7.
Kepkite po vieną paplotį iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduos. Kepa labai greitai, reikia stebėti, kad neperkeptų.
8.
Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu.
9.
Želatina užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti 15 min. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
10.
Atvėsusią želatiną supilkite į kremą ir viską išmaišykite. Palikite šaldytuve tol, kol kremas pasidarys tinkamos torto pertepimui konsistencijos.
11.
Atvėsusius papločius apipjaustykite, kad tilptų į torto formą. Likusias dalis sutrupinkite iki trupiniu.
12.
Į torto formą dėkite paploti, jį greitai aptepkite kremu, uždėkite kitą paplotį, vėl tepkite kremą ir t.t., kol surinksite visą tortą. Torto šonus ir viršų tai pat aptepkite kremu. Palikite šaldytuve 2 paras.
13.
Apibarstykite viršų ir šonus trupiniais. Puoškite pagal savo norus.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital