Klasikinis Medaus tortas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Klasikinis Medaus tortas
Autorius apie receptą: Visada pasiseka pagaminti puikiai! Visada pasiseka pagaminti puikiai! Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
70 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
Pertepimui:
0.5 litro grietinės
šiek tiek cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek konservuotų persikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų, sviestą, cukrų kaitiname virš garų vonelės, kol ištirps cukraus granulės ir bus vientisa masė.
2.
Kiaušinius gerai suplakame iki putų. Ir sumaišome su medaus mase. Po truputį beriame miltus ir sodą. Užminkome tešlą.
3.
Kočiojame norimo dydžio kvadratus arba apskritimus ir kepame 200 C temperatūroje, kol šiek tiek paruduos (tas nutinka greitai, tad stebėkite). Iškepusių lakštų kraštus apipjauname aštriu peiliu pagal norimą formą, likučius malsime trupiniams.
4.
Grietinę plakame kartu su cukrumi, pagal norima saldumą, pilame citrinos sulčių. Tepame lakštus kremu. Ant kiekvieno dar uždedame pasmulkintų konservuotų persikų.
5.
Trupiniais apibarstome kraštus ir viršų. Dedame į šaldytuvą bent 1 valandai (o geriau ilgiau, nes stovėdamas medaus tortas tik skanėja).
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Kornelija
2017-12-14 19:44
Gal būtų galima kokius kitus vaisius dėt vietoj konservuotų ananasų? :) ATSAKYTI
Vida
2017-12-15 09:14
Recepte naudojami ne anansai, o persikai :) Bet manau, kad čia tiktų bet kokie kitokie konservuoti vaisiai, kuriuos mėgstate, ar net šaldytos (tik prieš tai atitirpintos ir nusunktos) uogos ATSAKYTI
Kristina
2017-03-26 11:52
Kepame kol paruduos....tai kiek laiko? ATSAKYTI
Elena
2017-03-26 12:26
Labai greitai paruduoja, per 3-5 min, todėl "kepame kol paruduos" tikrai yra tikslus apibūdinimas, nes orkaitės būna šiek tiek skirtingos, tad stebėkite pagal saviškę. Kai jau lengvai rustels, traukite, kad nesudegtų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital