Klasikinis Kijevo tortas

AUTORIUS:
Alina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Klasikinis Kijevo tortas
Autorius apie receptą: Yra dvi dažniausios legendinio Kijevo torto variacijos. Viena - kai naudojami vien morenginiai lakštai, kita - morenginių lakštų ir biskvito sluoksnių derinys. Aš gaminau šį Yra dvi dažniausios legendinio Kijevo torto variacijos. Viena - kai naudojami vien morenginiai lakštai, kita - morenginių lakštų ir biskvito sluoksnių derinys. Aš gaminau šį antrąjį variantą, kuriame sluoksniai persipynę netikėtais deriniais: traškumu, saldumu ir saldžiai rūgščiu skoniu. O skrudintų riešutų gabalėliai pakelia viską į aukštumas. Rekomenduoju pabandyti! Liksite nustebę! Tai subtilaus skonio tortas, patiksiantis kiekvienam, o gaminimas - tikrai nesudėtingas. Tortą gaminau 15cm formoje. Biskvitą ir morengą rekomenduoju išsikepti dieną prieš sutepant tortą. (...daugiau) Alina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
75 gramai cukraus
60 gramų miltų
Morengui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
135 gramai cukraus
0.5 stiklinės lazdyno riešutų (arba migdolų)
Kremui:
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
60 gramų juodojo šokolado
40 mililitrų vandens
Pertepimui:
pagal skonį braškių uogienės (ar kitos mėgstamos uogienės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakti iki standžios, purios masės (plakti apie 10min.). Įsijoti miltus ir lengvais judesiais išmaišyti, kol masė taps vientisa. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą torto formą (naudojau 15cm skersmens). Kepti apie 20-25min 180 C laipsnių orkaitėje. Ar iškepęs, patikrinti mediniu iešmeliu, jeigu ištraukus liks sausas - biskvitas iškepęs. 15min palikti formoje, paskui ištraukti ir palikti, geriausia ant grotelių, pilnai atvėsti.
2.
Morengui kambario temperatūros baltymus išplakti kol susidarys burbuliukai. Jiems susidarius, po truputį pilti visą cukrų ir plakti, kol baltymų masė taps standi ir blizganti. Į išplaktą masę sudėti skrudintus ir smulkintus riešutus gerai išmaišyti. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, suformuoti apskritimo formos baltymų masę biskvito formą, išlyginti paviršių ir džiovinti iki 70 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6val.
3.
Kremui kiaušinių trynius lengvai paplakti šluotele. Tuomet supilti vandenį ir kondensuotą pieną. Viską išmaišius sudėti į virimo indą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies iki sutirštės. Sutirštėjus, įdėti smulkintą šokoladą ir išmaišyti iki masė taps vientisa. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Kambario temperatūros sviestą gerai išplakti iki purumo. Toliau plakant po šaukštą sudėti visą atvėsusį šokoladinį kremą.
4.
Kijevo torto formavimas. Biskvitą perpjauti per pusę. Dosniai ištepti biskvitus (išskyrus viršų) braškių uogiene. Užtepti šokoladinio kremo ir uždėti morengą, tuomet užtepti kremo ant morengo viršaus ir uždėti biskvitą. Likusiu kremu aptepti tortą ir papuošti.
5.
Tortą dėti į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų. Rekomenduojama skanauti po 24val.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Alina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Agnė
2023-03-17 15:01
Sveiki, o kokia biskvito kepimo temperatūra? ATSAKYTI
Justina
2023-03-17 15:35
Kepti reikėtų maždaug apie 180 C laipsnių orkaitėje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital