Kitokia raugintų kopūstų sriuba su šonine

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Raugintų kopūstų sriuba su mėsa
Autorius apie receptą: Niekas geriau nesušildys šaltą žiemos vakarą kūno ir sielos, nei su meile ir įkvėpimu virta naminė sriuba. Mano mama skanią virdavo raugintą kopūstienę, bet vis tokią Niekas geriau nesušildys šaltą žiemos vakarą kūno ir sielos, nei su meile ir įkvėpimu virta naminė sriuba. Mano mama skanią virdavo raugintą kopūstienę, bet vis tokią pačią, nuolat... Aš šeimą stengiuosi maitinti sveikai ir nenuobodžiai, todėl namie raugintų kopūstų sriubą praturtinu vis kitokiais ingredientais. Bet va, saulėje džiovintus pomidorus naudojau pirmą kartą. Stovėjo jie užsilikę nuo Kalėdų, šalia raugintų kopūstų stiklainio. Tai ir kilo idėja juos panaudoti. Mano išlepintos šeimos nuomonė? Jie nelabai kalbūs, bet 5 litrų artipilnio puodo, 4 šeimos nariams, vos vienai dienai pakako - valgėm po kelis kartus. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas kiaulienos šoninės (neriebios)
1 litras raugintų kopūstų (naudojau naminius)
5 vienetai bulvių
300 gramų moliūgų (naudojau tarkuotą, šaldytą)
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas raugintų agurkų
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja žalumynų (naudojau šaldytas pertažoles, krapus, bazilikus)
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų lauro lapų
1 gabalėlis aitriosios paprikos
4 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
3 žiupsneliai kmynų
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
1 žiupsnelis maltos ciberžolės
1 žiupsnelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulieną patarčiau pasiruošti bent jau iš vakaro, bet geriau prieš 2 dienas. Ištrinti druska su pipirais ir lapeliais ir laikyti šaltai, pavartyti, pertrinti.
2.
Verdant sriubą aš mėsą visuomet trumpai paverdu ir tą vandenį išpilu. Na, bet druska ir prieskoniai jau bus pamarinavę mėsą. Tiesa, dėti į sriubą jų vistiek reikės.
3.
Dedame jau nuvirtą mėsą ir vandenuką ir verdame su druska, penkių rūšių pipirais ir lauro lapais apie pusvalanduką. Po to reikia sudėti kopūstus. Jei rūgštoki, nuplauti prieš dėjimą. Pavirti vėl apie pusvalandį.
4.
Dabar jau dedamas šaldytas tarkuotas moliūgas, žalumynai, smulkintos daržovės, likusieji priekoniai -ciberžolė, kmynai, truputis aitriosios paprikos ir gerai nuvarvinti, o dar geriau - šiltu vandeniu nuplauti, jei nenorime aliejaus poskonio, saulėje džiovinti smulkinti pomidorai.
5.
Aitriosios paprikos dėti tik trupučiuką, o žiupsnelis cukraus subalansuoja, suderina tarpusavyje skonius. Dar virti apie pusvalandį, kol suminkštėja daržovės ir mėsa.
6.
Patiekiau į kiekvieną dubenį įplėšydama mėsytės.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital