Kinrožių arbata dažyti margučiai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Kinrožių arbata dažyti margučiai
Autorius apie receptą: Artėjant Velykoms norisi kuo paprastesnių ir natūralesnių būdų, kaip nudažyti kiaušinius. Šie nudažomi ne tik labai paprastai, bet ir greitai. Na, greitumas dar priklauso nuo Artėjant Velykoms norisi kuo paprastesnių ir natūralesnių būdų, kaip nudažyti kiaušinius. Šie nudažomi ne tik labai paprastai, bet ir greitai. Na, greitumas dar priklauso nuo to, kokio ryškumo kiaušinių jūs norėsite. Man asmeniškai patinka tamsesnės spalvos, tad arbatoje laikiau kelis kiaušinius ilgiau. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
10 vienetų kiaušinių (naudojau rudu lukštu)
70 gramų kinrožių arbatos
1 litras vandens (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą suberti kinrožių arbatą, užpilti vandeniu.
2.
Kiaušinius sudėti į puodą su arbata (vanduo juos turėtų visiškai apsemti). Užvirti, sumažinti kaitrą ir virti dar 10 minučių. Tada puodą nukelti nuo kaitros.
3.
Kiaušinius laikyti arbatoje iki jie įgaus norimą atspalvį. Sodrią tamsiai melsvą spalvą mano kiaušiniai įgavo po daugmaž 4 valandų.
4.
Lėkštę iškloti popieriniu rankšluosčiu, šaukštu atsargiai išimti kiaušinius (kokiu būdu neplauti!) ir sudėti į paruoštą lėkštę. Leisti natūraliai nudžiūti iki bus visiškai sausi - taip spalva užsifiksuos. Kiaušiniams džiūstant spalva taip pat sodrės ir ryškės.
Patarimai:
Kiaušiniai baltu lukštu dažyti šiuo kinrožių būdu bus šiek šiek šviesesni, kiek labiau pilkšvi negu melsvi, bet irgi labai gražūs.
Jei nemėgstate kietai virtų kiaušinių, šiuo būdu galite dažyti ir iki norimo kietumo jau išvirtus kiaušinius. Tiesiog pasiruoškite kinrožių nuovirą (virkite pagal 1-2 žingsnius tik be kiaušinių), leiskite jam atvėsti ir dėkite išvirtus kiaušinius. Laikykite iki jie bus norimos spalvos.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital