Kimchi - korėjietiškai rauginti kopūstai

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Kimči korėjitiški kopūstai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jeigu mėgstate raugintas daržoves ir norisi išbandyti kažką naujo, o gal korėjietiško maisto restorane jau esate ragavę šio skanėsto ir norite jo pasigaminti namuose, Jeigu mėgstate raugintas daržoves ir norisi išbandyti kažką naujo, o gal korėjietiško maisto restorane jau esate ragavę šio skanėsto ir norite jo pasigaminti namuose, rekomenduoju šį visai nesudėtingą Kimchi receptą! Patiks tiems, kas mėgsta aitresnio, ryškesnio skonio maistą. Tinka kaip garnyras prie ryžių, pagardinti Ramen sriubą ar tiesiog kaip užkandis! Tradiciškai Kimchi rauginamas moliniuose induose, aš, kadangi tokio neturiu, rauginu stiklainyje. Kimchi gausus naudingų fermentų ir vitaminų! (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas kininių kopūstų (apie 1 kg)
400 mililitrų vandens
1 vienetas morkų (didesnės)
100 gramų druskos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 pundelis svogūnų laiškų
4 skiltelės česnako
30 gramų imbiero
2 šaukštai miltų (ryžių, ruginių ar kvietinių)
2 šaukštai aitriosios paprikos miltelių (ar pagal skonį)
2 šaukštai žuvies padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pekino kopūsto apačią (pagrindą) įpjauti pusiau ir atskirti (ne pjauti, o atsargiai plėšti) kopūstą išilgai. Kiekvienos pusės apačią įpjauti dar pusiau, dar kartą perplėšti - turėsite iš viso 4 ilgas kopūsto dalis.
2.
Kelioms sekundėms panardinti į šaltą vandenį, praplauti, išimti ir kiekvieną lapą (nenuplėšiant) gausiai barstyti druska. Lapus šiek tiek paspausti, kad suminkštėtų ir geriau sugertų druską.
3.
Sudėti į indą ir kas pusvalandį vis apversti, kad tolygiai pasiskirstytų druska, iš viso 3 kartus (druskoje bus iš viso 2 valandas). Susidarys nemažai skysčio - taip ir turi būti.
4.
Šaltame vandenyje (400 ml) išmaišyti miltus. Kaitinti, kol užvirs. Maišyti, ir kaitinti dar kelias minutes, kol ims tirštėti. Palikti atvėsti.
5.
Morką supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūnų laiškus ir svogūną smulkiai sukapoti.
6.
Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuoti arba sutrinti. Išmaišyti su svogūnų laiškais, svogūnu ir morkomis. Užpilti atvėsusį vandenį su miltais, dėti maltą aitriąją papriką, pilti žuvies padažą ir išmaišyti.
7.
Kopūstą perplauti po šaltu vandeniu, kad pasišalintų vandens perteklius. Tarp lapų paskirstyti ir įtrinti pasiruoštą masę.
8.
Kopūstus standžiai sudėti į didelį (aš naudoju 3 arba 5 litrų talpos) stiklainį, paspaudžiant, kad būtų kuo mažiau oro tarpų. Uždaryti guminiu dangteliu (jis išleidžia šiek tiek oro) ir palikti kambario temperatūroje įrūgti 1.5 - 4 dienas. Tikslus rauginimo laikas priklausys nuo patalpos temperatūros. Jei nammuose vėsu, galima statyti kiek arčiau radiatoriaus. Kiekvieną dieną pradaryti ir išleisti susidariusias dujas.
9.
Rūgstant Kimchi išskirs daugiau skysčio, jame turėtų būti ir paniręs kopūstas, jei reikia, šiek tiek paspausti, galima net paslėgti sunkesne lėkšte. Jei raugsite ilgiau nei porą dienų, labai svarbu, kad kopūstas būtų po skysčiu, kitaip paviršius gali pradėti pelyti.
10.
Po 1.5 paros jau galima atsipjauti gabalėlį ir ragauti, ar patinka skonis, jei norisi stipresnio skonio, palikti rūgti toliau. Kai Kimchi įrūgs iki patinkančio lygio, indą perkelti į šaldytuvą. Skanaus!
Patarimai:
Kimchi galima ragauti ir ką tik paruoštą - bus traškesnis, puikiai tiks vienas ar prie ryžių.
Jeigu turite didesnes čanachines ir naudojate ne itin didelį kopūstą, kiekvieną kopūsto ketvirtį galima dėti į čanachinę ir uždengti dangteliu.
AUTORIUS: Ugnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
?
2023-06-21 22:57
Ar galima žuvies padažą kazkuom pakeisti? ATSAKYTI
Vaidas
2021-03-02 02:14
Man asmeniškai per dau svogūno vienam kilogramui. Pirma partija buvo per aštri, bent antroje dėjau pusę vieno (geriau raudonom ne tokio intensyvaus) - buvo pats tas. ATSAKYTI
Povilas
2019-01-29 15:18
Na daugelis sako kimchi, kad ir patys korėjiečiai, tai nemanau,kad pavadinimas kažką čia keičia. ATSAKYTI
Darius
2019-01-26 07:42
Tai gal KIMČI? Ar korėjiečiai rašo angliškai? ATSAKYTI
gerai?
2022-05-20 14:39
킴치 ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital