Miltus suberiam į dubenį, įpjaustom į juos sviest1 ir viską gerai sumaišome/pertriname iki kol visas sviestas susimaišys su miltais. Vieno kiaušinio trynį atsikriame ir atidedame, baltymą supilame į miltus, likusios kiaušinius taip pat įmušame į miltus, sukrečiame grietinę ir viską maišome/minkome, kol gausis vientisas, nekimbantis tešlos gniužulas. Tešlą dedam į šaldytuvą.
Ruošiame mėsos įdarą - mėsą supjaustome smulkiai, svogūnus nulupame ir taip pat supjaustome, sudedame į mėsa, ten pat beriame druską, pipirus, pilame vandenį. Pievagrybius nuvalome, supjaustome ir pakaitiname su margarinu keptuvėje, kol išskirs skystį. Tada krauname juos į mėsą ir viską išmaišome.
Traukiame tešlą ir šaldytuvo. Daliname į vienodo dydžio gabaliukus, man gavosi trisdešimt. Imame po vieną ir kočiojam paplotėlį, dedame įdarą ir užspaudžiame bei užsukame kraštą.
Sudedame ant skardos ir kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepam apie 30-35 min.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)