Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 222)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 222)
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
Autorius apie receptą: Šis patiekalas labai gražiai atrodo, tad puikiai tiks ir šventiniam stalui. Be to - su juo galima daug improvizuoti, pvz. į faršą pridėti daržovių, ryžių, aštresnių Šis patiekalas labai gražiai atrodo, tad puikiai tiks ir šventiniam stalui. Be to - su juo galima daug improvizuoti, pvz. į faršą pridėti daržovių, ryžių, aštresnių prieskonių ir t.t. Faršas čia tiks bet koks mėgiamas - esu gaminusi ir su smulkinta kiauliena, ir su jautiena, ir su vištiena. Visaip būna gerai :-) (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas receptas. Pagaminti paprasta, o įspūdį šis vyniotinis visada palieka. Idealus patiekalas šventiniam stalui, kai laiko trūksta, o sužavėti svečius vis tiek Fantastiškas receptas. Pagaminti paprasta, o įspūdį šis vyniotinis visada palieka. Idealus patiekalas šventiniam stalui, kai laiko trūksta, o sužavėti svečius vis tiek norisi. Labai skanus tiek šaltas, tiek karštas, o vietos improvizacijai šiame recepte irgi į valias - jeigu norite šiek tiek pikantiškesnio skonio, į faršą įberkite šiek tiek aitriosios paprikos bei žiupsnelį rūkytos paprikos. Arba dalį fermentinio sūrio pakeiskite fetos sūriu, o į įdarą įpjaustykite šviežių prieskoninių žolelių bei saulėje džiovintų pomidorų. Arba į faršą įmaišykite šiek tiek pakepintos šoninės arba chorizzo dešrytės. Visaip bus tikrai labai skanu. Beje, jeigu nemėgstate majonezo, galite jį pakeisti grietine, skonis tikrai nenukentės. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Tešlai:
350 gramų sūrio
5 vienetai kiaušinių
150 gramų majonezo
100 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinius sumaišyti su majonezu, grietine ir tarkuotu sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai didelė skarda, tokia, kurios paprastai būna prie orkaitės).
2.
Tešlą kepti 20 minučių, iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek ataušinti. Turi gautis minkštas omletinis pagrindas.
3.
Įdarui žalią faršą sumaišyti su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska bei pipirais. Tik druskos nepadauginkite, dėkite jos tik simboliškai (arba galite nedėti visai), nes vyniotinio tešla nuo sūrio turės pakankamai sūrumo.
4.
Įdaru aptepkite iškepusią tešlą, tuomet, pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį.
5.
Kepti dar 40 minučių, iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leiskite atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Vaida
2017-12-08 14:55
Tobulai skanu, draugų ir šeimynos nenuvylėm, patiko ir prašė recepto. ATSAKYTI
Lina
2017-11-16 15:43
O gal kas nors esate bande issikepti surio-kiausinio pagrinda, sudeti mesa ir susukti is vakaro? Laikyti saldytuve ir kepti tik kita diena? ar nieko nenutiktu? ? ATSAKYTI
Dalia
2017-11-16 17:56
Žalias faršas gali paleisti skysčio per naktį ir kažin, kaip ten būtų. Jeigu iš anksto, tada daryčiau su apkepintu faršu. Arba galite iš vakaro šį vyniotinį iškepti, tik kepkite tiek tiek trumpiau negu recepte (kokias 25-30 minučių). O kitą dieną dėkite į orkaitę, dakepkite ir bus kaip ką tik iškeptas :) ATSAKYTI
Petra
2017-08-03 08:24
"Įdaru aptepkite iškepusią tešlą, tuomet, pradedant trumpuoju kraštu susukite į vyniotinį."
Kaip suprasti trumpuoju kraštu? ATSAKYTI
Reda
2017-08-03 12:36
Turbūt kepsite stačiakapėje skardoje ir viena kraštinė bus kiek turmpesnė už kitą, tad čia turima minty, kad nuo jos ir sukti. Tada susuktas vyniotinis bus storesnis ir dar skanesnis. Nors iš tiesų nėra labai didelio skirtumo ar suksite pradėdama nuo to trumpojo, ar nuo ilgojo krašto, vis tiek bus skanu. Tik vyniotinis bus arba ilgesis ir plonesnis arba storesnis, bet trumpesnis :) Labai labai geras šitas receptas yra. ATSAKYTI
Sarune
2017-05-18 12:04
Na skonis neblogas, tik man sonai truputi apdege kol vidurys visiskai iskepe;) ATSAKYTI
Ilona
2017-06-02 11:55
Kitąsyk galite pabandyti kepti 180 laipsnių temperatūroje, nes orkaitės būna truputį skirtingos ir vienos kaista smarkiau, kitos mažiau. Bei dėdama tešlą į skardą dar šaukštu palyginkite, kad ties kraštais nebūtų ploniau negu kitur :-) ATSAKYTI
Sima
2017-01-22 14:19
Tikrai skanu. Galima tiekti svečiams, o gaminti yra itin lengva. ATSAKYTI
Lina
2017-03-20 16:17
Ar ji galima patiekti salta ar tai yra karstas patiekalas? ATSAKYTI
Laura
2017-03-21 09:07
Tinka ir karštas ir šaltas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis