Kiaušiniu užkepti lietiniai blynai - be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kiaušiniu užkepti lietiniai blynai - be kvietinių miltų
Kiaušiniu užkepti lietiniai blynai - be kvietinių miltų
Kiaušiniu užkepti lietiniai blynai - be kvietinių miltų
Autorius apie receptą: Pamenu dar jaunystės laikais, kai viena narė pasakodavo apie lietinius, kurių viduryje būdavo ne iki galo iškepęs kiaušinis. Oi, kaip man baisiai šis reikalas atrodė... Visgi Pamenu dar jaunystės laikais, kai viena narė pasakodavo apie lietinius, kurių viduryje būdavo ne iki galo iškepęs kiaušinis. Oi, kaip man baisiai šis reikalas atrodė... Visgi kaip ten sako: nespjauk į vandenį... Iškepiau juos pagal savę ir, žinokit, man jie patiko labiau negu kokie desertiniai blynai. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
400 mililitrų vandens
200 gramų grikių miltų (tinka ir paprasti miltai)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas augalinio aliejaus
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių
4 gabalėliai kumpio (arba kitos mėgiamos mėsos)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 žiupsnelis druskos
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus tešlos produktus sudedame į dubenį ir su plaktuvu išplakame iki vientisos masės. Neturi būti gumuliukų, o tešla skystoka.
2.
Kepame blynus per visą keptuvę po 1 min. iš abiejų pusių.
3.
Kiaušinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus tik iš vienos pusės. Kiaušinio nereikia iškepti iki visiško iškepimo, turėtu būti dar šiek tiek minkštas. Užberkite pipirų ir druskos.
4.
Iškepusius blynus dedame į lėkštę. Į blyno centrą dedame žalumynus, kumpiuko griežinėlį ir uždėkite po kiaušinį. Šonus užlenkite taip, kad matytusi viduryje kiaušinis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Justina
2024-02-16 16:07
Nežinau kaip jūs pagaminote lietinius iš grikių miltų. Man tai niekaip nesigavo. Pirma, tai tešlos proporcijos netiko - 200g miltų reikėjo vos ne dvigubai daugiau vandens nei parašyta recepte, kad konstistencija būtų bent kiek skystoka. Tuomet blyno niekaip neišėjo apversti keptuvėje. Realiai sugadinau produktus... Jeigu turite patarimų kaip įgyvendinti šį receptą būtinai pasidalinkite. ATSAKYTI
Agnė
2024-02-20 10:42
Galbūt per skysta tešla buvo, nes ji neturi būti kaip vanduo, o tik skystoka, bet ne per daug. Tuomet ir verčiasi geriau, kadangi blynas nebūna visiškai plonas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital