Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre

AUTORIUS:
Ieva Visockytė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 stiklinės miltų (Spelta)
3 šaukštai aliejaus (Alyvuogių / kokosų)
3/4 šaukštelio druskos
7/10 stiklinės vandens (šiltas)
1.5 šaukštelio majonezo
2 šaukštai sūrelio (lydytas)
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas skumbrės ( šaltai rūkyta)
1 vienetas kiaušinių
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (1 - 2 min.)
Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.
2.
Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.
3.
Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
4.
Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
5.
Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.
6.
Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.
AUTORIUS: Ieva Visockytė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital