Kiaušiniai įdaryti lukštuose

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kiaušiniai įdaryti lukštuose
Autorius apie receptą: Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų - būtinai per Šv. Velykas ir per svarbias šeimos šventes. Kiaušinius pjauti reikėtų dar karštus, plačiu aštriu Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų - būtinai per Šv. Velykas ir per svarbias šeimos šventes. Kiaušinius pjauti reikėtų dar karštus, plačiu aštriu peiliu, staigiu paspaudimu, kad mažiau aptrupėtų lukštas. Apkeptas puseles apvalyti nuo riebalų popierine servetėle. Patiekimui vietoj batono skridinėlio galima išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos. Petražoles naudoti džiovintas, jos aromatingesnės. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
3 galvos svogūnų
100 gramų sviesto
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai džiovintų petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
8 riekelės prancūziško batono
8 vienetai ridikėlių (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti pusiau, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto.
2.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr. sviesto, kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto, pagardinti druska, truputį atvėsinti.
3.
Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus. Patiekti ant batono skridinėlio, kurį galima paskrudinti svieste. Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital