Įdaryti kiaušiniai lukštuose

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Įdaryti kiaušiniai lukštuose
Autorius apie receptą: Šis receptas mūsų šeimoje gyvuoja daugiau kaip 60 metų. Juos gamino mano Mamytė, iš jos išmokau aš ir net mano brolis. Per kiekvienas šv.Velykas šis patiekalas būtinai Šis receptas mūsų šeimoje gyvuoja daugiau kaip 60 metų. Juos gamino mano Mamytė, iš jos išmokau aš ir net mano brolis. Per kiekvienas šv.Velykas šis patiekalas būtinai puikuojasi ant šventinio stalo. Kiaušinius perpjauti geriau dar karštus, labai aštriu, platesniu peiliu. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
100 gramų sviesto
10 vienetų ridikėlių (nebūtina, papuošimui)
3 vienetai svogūnų
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai džiovintų petražolių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dar karštus kiaušinius perpjauti pusiau, patogiausia tai daryti aštriu, plačiu peiliu. Šaukšteliu atsargiai išskobti kiaušinius iš lukšto.
2.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Į keptuvę dėti 70 gramų sviesto, ištirpinti, suberti svogūnus ir apkepinti iki kol pasidarys skaidrūs. Pagardinti druska, truputį atvėsinti.
3.
Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, tuomet tą pusę prispausti prie džiūvėsėlių, kad viršus pasidengtų jais.
5.
Į keptuvę dėti likusį sviestą, ištirpinti, sudėti kiaušinius įdaro puse į keptuvę ir apkepti iki kol gražiai apskrus. Patiekti papuošus išpjaustytais ridikėliais
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital