Kiaulienos sprandinė su daržovėmis orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kiaulienos sprandinė su daržovėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: Sultinga, minkšta ir aromatinė mėsytė. Labai patiko. Sultinga, minkšta ir aromatinė mėsytė. Labai patiko. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 ir 1/3 kilogramo kiaulienos sprandinės
4 skiltelės česnako
3 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikos
2 vienetai obuolių (rūgštesnių)
pagal skonį rūkytų lašinių (arba šoninės)
Marinatui:
2.5 šaukšto sojos padažo
2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1.5 šaukšto garstyčių (neaštrių)
1.5 šaukštelio džiovintų žolelių mišinio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauti, gerai nusausinti, įpjauti skersai ir išilgai, maždaug po 1.5 cm gylio.
2.
Marinatui į dubenį pilti sojos padažą, alyvuogių aliejų, berti žolelių mišinį, rūkytos paprikos miltelius, pilti citrinų sultis, dėti garstyčias, berti druską, pipirus, įspausti česnaką ir išmaišyti.
3.
Paruoštu marinatu gerai įtrinti mėsą. Palikti marinuotis 3 - 4 valandas, o jei turite laiko, geriausiai būtų marinuoti visą naktį.
4.
Svogūnus supjaustyti griežinėliais, morką supjaustyti griežinėliais, lašinukus susmulkinti, obuolius perpjauti pusiau, išskobti sėklalizdžius ir perpjauti į kelias dalis, papriką perpjauti į kelias dalis.
5.
Į kepimo indą dėti 2/3 svogūno, tuomet pusę kiekio morkų, dėti sprandinę, į sprandinės tarpus dėti lašinukus, tuomet sudėti likusius svogūnus, morkas, papriką, obuolius. Uždengti dangtį.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. 45 minutes. Tuomet dangtį nuimti, daržoves pastumti į šonus, mėsą aplieti susidariusiu skysčiu ir dar pakepti apie 20 - 25 minutes. Mėsą galima aplieti kelis metus šiuo kepimo laiku.
7.
Patiekti su mėgstamu garnyru, mes valgėme su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital