Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu
Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu
Autorius apie receptą: Puikiems, gardiems ir sotiems pietums - kiaulienos karbonadas, su puikia traškia plutele, minkštu ir sultingu vidumi. Tiekiamos su akimirksniu paruošiamais burokėliais ir Puikiems, gardiems ir sotiems pietums - kiaulienos karbonadas, su puikia traškia plutele, minkštu ir sultingu vidumi. Tiekiamos su akimirksniu paruošiamais burokėliais ir kuskusu. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų kiaulienos nugarinės
Marinatui:
50 gramų garstyčių
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų česnako
20 gramų poro
1 pundelis žalumynų
10 gramų aitriųjų pipirų
5 gramai muskato
Trupiniams:
100 gramų sviesto
100 gramų grikių (pervirtų, išsprogusių)
50 gramų panko džiūvėsėlių
50 gramų grikių traškučių (žr. patarimus)
2 gramai kumino
2 gramai maltos kalendros
pagal skonį druskos
Garnyrui:
100 gramų perlinio kuskuso
100 gramų burokėlių (įvairių spalvų)
50 gramų sviesto
50 gramų poro
10 gramų citrinžolės
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos nugarinę atskirti nuo odos, supjaustyti 0.5 cm storio griežinėliais.
2.
Į indą dedami griežinėliais pjaustyti česnakai, poras, aitrieji pipirai, žalumynai, įtarkuojamas muskato riešutas. Įpilamas aliejus, dedamos garstyčios, išmaišoma.
3.
Sudedama nugarinė, gerai išmaišoma. Marinuojama kol ruošiami trupiniai.
4.
Trupiniams keptuvėje išlydomas ir 2 - 3 minutes kepinamas sviestas kol šiek tiek padega.
5.
Suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai, druska, išmaišoma. Sudedami virti grikiai, išmaišoma ir sutrinama elektriniu trintuvu.
6.
Trupiniuose apvoliojami kiaulienos gabaliukai ir kepami keptuvėje ant ištirpinto sviesto po 2 minutes iš abiejų pusių.
7.
Garnyrui užverdamas vanduo, sudedama griežinėliais pjaustyta citrinžolė, suberiamas kuskusas, verdama 3 minutes.
8.
Išvirtas kuskusas nukošiamas. Dedamas sviestas, išmaišoma, pagardinama druska.
9.
Burokėliai nuvalomi, supjaustomi. Verdami 2 minutes.
10.
Ant sviesto 1 minute kepami burokėliai, porai. Pabarstoma druska.
11.
Kiauliena tiekiama su kuskusu ir burokėliais su poru.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Grikių traškučiai ruošiami taip - pervirti grikiai (virti 30-40 min.) išdžiovinami ir dedami į karštą (daugmaž 200 C laipsnių temperatūros) aliejų. Kepami 1 minutę, tada išgriebiami, nusausinami ir pasūdomi.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital