Kiaulienos kepsnys su grybais ir sūriu sluoksniuotoje tešloje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Kiaulienos kepsnys sluoksniuotoje tešloje
Kiaulienos kepsnys sluoksniuotoje tešloje
Kiaulienos kepsnys sluoksniuotoje tešloje
Kiaulienos kepsnys sluoksniuotoje tešloje
Autorius apie receptą: Vakar netikėtai sulaukiau svečių, tai juos pavaišinau šiais kepsniais. Labai skanu, sotu, o darbo ne tiek ir daug. Visiems labai patiko. Vietoj kiaulienos galite naudoti Vakar netikėtai sulaukiau svečių, tai juos pavaišinau šiais kepsniais. Labai skanu, sotu, o darbo ne tiek ir daug. Visiems labai patiko. Vietoj kiaulienos galite naudoti paukštieną, o pievagrybius pakeisti voveraitėmis arba kitais miško grybais. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
475 gramai sluoksniuotos tešlos
4 vienetai kiaulienos nugarinės (kepsnių)
200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
125 gramai mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų (be kaupo)
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jau naudosite šaldytą tešlą, ją atitirpinkite ir truputį pakočiokite.
2.
Kepsnius trumpai apkepti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmus padėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejų.
3.
Toje pačioje keptuvėje apkepti smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus, įberti miltų, prieskonių, žalumynų, dėti grietinės ir patroškinti 1 - 2 minutes. Grybus palikti atvėsti.
4.
Tešlą supjaustyti į kvadratus, taip, kad tilptų kepsnys. Vienam kepsniui reikės 2 tešlos kvadratų. Ant vieno tešlos kvadrato dėti kepsnį, ant jo pievagrybius, ant viršaus mocarelos, kraštus sutepti išplaktu kiaušiniu ir ant viršaus uždėti kitą tešlos gabalėlį. Kraštus suspausti šakute.
5.
Sudėti kepsnius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 18 minučių, po to temperatūrą sumažinti iki 100 C laipsnių ir dar pakepti apie 8 - 10 minučių. Patiekti su mėgstamomis salotomis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2023-09-05 14:09
Ačiū už puikų receptą, visiems labai patiko, tiek karšti ir tiek šalti:) ATSAKYTI
Elvyra
2018-01-12 20:02
Andželika esu sužavėta Jūsų visais kepiniais, tarp jų radau man visai naujų. Esu sužavėta, dėkui Jums. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital