Kiaulienos kepsniai bulvių apvalkale

AUTORIUS:
Laima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kiaulienos kepsniai bulvių apvalkale
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanus ir sotus patiekalas - kepsniai apkepti bulvėmis iš visų pusių, tad patiks tiek mėsos, tiek bulvių patiekalų mėgėjams. Garnyrui tinka net ir bulvių košė, mėgstamos Skanus ir sotus patiekalas - kepsniai apkepti bulvėmis iš visų pusių, tad patiks tiek mėsos, tiek bulvių patiekalų mėgėjams. Garnyrui tinka net ir bulvių košė, mėgstamos salotos, daržovės, gardūs padažiukai. (...daugiau) Laima
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
850 gramų bulvių
400 gramų kiaulienos nugarinės (arba kitos mėsos)
100 gramų grietinės
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
3 skiltelės česnako
3 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Įberti druskos ir išmaišyti, palikti 5 minutėms, o tuomet kuo geriau nuspausti bulvių skystį.
2.
Česnaką susmulkinti, suberti į dubenį su bulvėmis, dėti grietinę, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, miltus ir gerai išmaišyti. Bulves galima papildomai sutrinti elektriniu maisto trintuvu, tuomet masė bus glotnesnė.
3.
Mėsą supjaustyti plonais 5 - 7 mm storio griežinėliais ir gerai išmušti kiekvieną mėsos gabalėlį mėsos muštuku. Kepsnelius iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais.
4.
Ant vienos kepsnio pusės dėti bulvių masės ir paskirstyti per visą plotį (jei masė skystesnė, žr. patarimus).
5.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, atsargiai sudėti kepsnius bulvių puse žemyn, tuomet ant kiekvieno kepsnelio viršaus dėti bulvių masės ir paskirstyti per visą plotį. Kepti apie 8 minutes iš abiejų pusių iki kol iškeps ir apkeps.
Patarimai:
Jei bulvių masė skysta ir nesilaiko ant kepsnelio, tad jį sunku perkelti į keptuvę, tuomet bulvių masę paskirstykite tiesiai į keptuvę lyg kepant bulvinius blynus ir ant kiekvieno tokio bulvinio blynelio dėkite kepsnius, tuomet uždėkite likusių bulvių.
AUTORIUS: Laima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital