Kiaulienos guliašas su raugintu agurku

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kiaulienos guliašas su raugintu agurku
Kiaulienos guliašas su raugintu agurku
Kiaulienos guliašas su raugintu agurku
Autorius apie receptą: Būna tokių akimirkų, kai noriu ramiai pasėdėti su kulinarine knyga rankose. Pavartyti, paieškoti idėjų, ką gaminti pietums, kaip gražiai nufotografuoti maistą. Taip Būna tokių akimirkų, kai noriu ramiai pasėdėti su kulinarine knyga rankose. Pavartyti, paieškoti idėjų, ką gaminti pietums, kaip gražiai nufotografuoti maistą. Taip bevartant vakar knygą, aptikau idėją pietums. Kiaulienos guliašas su raugintu agurku. Pagaminau ir neprašoviau pro šalį. Vyras ir mergaitės valgė ir prašė dar pakartoti. Agurko čia tikrai nesijaučia, jis atsiskleidžia tik gaivios rūgštelės poskoniu. Gaminsiu ir kartosiu dar ne kartą. Receptą radau Ilonos Juciūtės – Čibirkienės knygoje “LT virtuvė. Atrasti iš naujo”. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų kiaulienos kumpio
500 mililitrų vandens
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
1 vienetas raugintų agurkų
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai pomidorų padažo
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas kvietinių miltų (nebūtina)
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
0.5 šaukštelio kmynų
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos kumpį supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, kmynais ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
2.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną, česnaką nedideliais gabalėliais.
3.
Troškintuve įkaitiname aliejų ir jame pakepiname smulkintas daržoves. Joms paskleidus nuostabų aromatą ir šiek tiek suminkštėjus, sudedame kiaulienos gabalėlius. Pakepiname, kol mėsa gražiai apskrus. Užpilame vandeniu ir patroškiname apie 35 min.
4.
Raugintą agurką sutarkuojame burokine tarka.
5.
Į dubenį su agurku dedame grietinę, garstyčias, pomidorų padažą ir, jei norite tirštesnio padažo, beriame miltus. Masę gerai išmaišome.
6.
Sudedame į troškintuvą ir viską dar pakaitiname apie 5 – 10 min. Ragaujame, jei trūksta druskos, beriame jos šiek tiek. Pabarstome smulkintais krapais.
7.
Guliašą valgėme su bulvių koše ir salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital