Kiauliena grilyje

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Kiauliena grilyje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg kiaulienos nugarinės filė (2 gabaliukai po 500 g)
60 g konservuotų chipotle pipirų (4 vnt.)
0,5 puodelio apelsinų sulčių
0,25 puodelio supjaustyto svogūno
2 šaukštai šviežio raudonėlio arba 2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio, susmulkinto
2 šaukštai laimo sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas aliejaus kepimui
3 skiltelės česnako, susmulkintos
0,5 šaukštelio druskos
šviežio raudonėlio lapų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite mėsą į didelį plastikinį maišelį į nedidelį negilų dubenį. Marinatui į virtuvinį kombainą chipotle pipirus, apelsinų sultis, svogūną, raudonėlį, laimo sultis, medų, aliejų, česnaką ir druską. Uždenkite ir maišykite iki vientisos masės. Užpilkite ant mėsos. Uždarykite maišelį. Marinuokite šaldytuve 2 valandas. (Nemarinuokite ilgiau nei 2 valandos, nes dėl citrusų sulčių mėsa bus per minkšta) . Nusausinkite mėsą ir išpilkite marinatą. Grilyje su dangčiu paskirstykite anglis. Mėsos kepimo vietoje karštis turėtų būti vidutinis. Įkiškite mėsos termometrą į vieno mėsos gabalo centrą. Padėkite mėsą ant grilio grotelių. Uždenkite ir kepkite 30-45 minutes arba kol mėsos termometras rodys 70 C temperatūrą. Išimkite kiaulieną iš grilio. Uždenkite folija, leiskite pastovėti 5 minutes prieš pjaustydami. Jei norite, galite papuošti raudonėlio lapeliais. Skanaus!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital