Keptuvėje keptas tortas su plikytu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas be orkaitės
Autorius apie receptą: Šis tortas seniai keptas, tik kai veidaknygė išmetė prisiminimą, kad mano šis tortas internetiniame portale buvo labai populiarus, nutariau pasidalinti ir su jumis. Tortas tikrai Šis tortas seniai keptas, tik kai veidaknygė išmetė prisiminimą, kad mano šis tortas internetiniame portale buvo labai populiarus, nutariau pasidalinti ir su jumis. Tortas tikrai skanus, papločiai iškepa gana greit. Gal kas susigundys ir išsikeps savaitgaliui? (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
480 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
380 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas sodos (nugesintos actu, žr. patarimus)
Kremui:
750 gramų pieno
200 gramų sviesto
300 gramų cukraus (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
16 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, supilti kondensuotą pieną, įmušti kiaušinį, sudėti sodą ir gerai išmaišyti.
2.
Paruoštą tešlą padalinti į 8 vienodo dydžio gabaliukus ir kiekvieną iškočioti apskritimus. Juos kočiokite tokio dydžio, kokią keptuvę naudosite.
3.
Įkaitinti sausą keptuvę, dėti tešlos lakštą ir kepti 1 minutę, tuomet apversti ir pakepti dar apie minutę. Lakštai labai greitai kepa, tad nesudeginkite.
4.
Kai visi blynai iškeps, kraštus apipjaustyti, bet neišmesti, jie bus naudojami papuošimui.
5.
Kremui į puodą supilti pieną, berti cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir įmušti kiaušinius, kaitinti ant vidutinės kaitros ir intensyviai maišyti iki kol masė taps vientisa.
6.
Sviestą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą, gerai išmaišyti.
7.
Ant lėkštės dėti lakštą, tepti šilto kremo, vėl dėti lakštą, tepti kremo ir taip sluoksniuoti.
8.
Nupjautus kraštus nuo lakštų sutrupinti, apiberti paruoštą tortą ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Patarimai:
Į dubenėlį įberti šaukštą sodos ir įpilti šauktą acto, išmaišyti iki kol soda ištirps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital