Kepti varškės blyneliai

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Kepti varškės blyneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g riebios varškės
2 kiaušiniai
100 g miltų
50 g sviesto
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
0,5 stiklinės razinų
1 žiupsnelis druskos
Aliejaus (truputį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti. Nuplauti, sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų. Šakute sutrinti varškę, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir cukrų, sudėti grietinę ir išbrinkusias razinas, įberti žiupsnelį druskos. Užminkyti minkštą tešlą. Iš kietos tešlos kepti varškėčiai bus kieti ir sprangūs. Kad tešla neliptų prie delnų, pasitepti juos aliejumi ir formuoti apskritus, maždaug centimetro storio blynelius. Kepti keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje. Kad varškėčiai būtų dar minkštesni ir gardesni, sudėti juos į karščiui atsparų indą, uždengti ir 10 min. pašauti į karštą orkaitę. Prie keptų varškėčių patiekti grietinės arba natūralaus jogurto ir saldžios uogienės. Prie keptų varškėčių tinka ir saldžiarūgštė uogienė, pavyzdžiui, bruknių ar raudonųjų serbentų. Jei nemėgstate saldžiai, į varškėčių tešlą neberti cukraus ir razinų. Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital