Autorius apie receptą:
Dabar tikrai tas metas, kai mes galime mėgautis smidrais. Juos valgyti reikia, nes tai tikrų tikriausias super maistas. Man smidrai ir kiaušiniai yra tobula pora.
Dabar tikrai tas metas, kai mes galime mėgautis smidrais. Juos valgyti reikia, nes tai tikrų tikriausias super maistas. Man smidrai ir kiaušiniai yra tobula pora.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
4 vienetai
smidrų
0.5 vieneto
poro
1 vienetas
kiaušinių
50 gramų
sviesto
1 skiltelė
česnako
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Porą supjaustome žiedais, česnaką smulkiais gabalėliais. Smidrus nuplauname, nulaužiame sumedėjusią jų dalį ir supjaustome smidrus nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname dalį sviesto. Sudedame porus ir apkepiname kelias minutes. Tada suberiame česnaką, kai paskleis savo nuostabų kvapą, suberiame smidrus. Pabarstome druska, pipirais. Pakepiname kelias minutes. Geriausia stebėti, smidrai iškepę, kai pakeičia žalią spalvą į smaragdinę.
3.
Kitoje keptuvėje ištirpiname likusį sviestą. Mušame kiaušinį, pabarstome druska ir kepame, kaip kam patinka - pilnai iškepame ar paliekame viduje dar skystą trynį. Į lėkštę dedame kiaušinį. Ant jo dedame keptus smidrus su porais.